Haberler

M4’ün küçük kardeşi




Beklenen otomobil BMW M2, bu sene içerisinde yapılma ihtimali kuvvetli olan tanıtımından önce yetenekli eller tarafından dijital ortamda canlandırıldı.

Son yılların belki de en heyecan verici M otomobili olan M2’nin üretimine hem Avrupa hem de Amerika pazarları için önümüzdeki Kasım ayında başlanacağı öngörülüyor. Bu öngörüye göre otomobilin resmi tanıtımı da Eylül ayında Frankfurt Otomobil Fuarı’nda yapılacak. M otomobillerinden alışık olduğumuz gibi M2 de standart olarak arkadan itişli üretilecek, ancak piyasaya çıktıktan sonra opsiyonel olarak xDrive sisteminin eklenebilecek olması da bekleniyor.

1 Serisi M Coupe’nin selefi olarak piyasaya çıkacak ilk M2’de kaputun altında performansı arttırılmış bir 3 litre 6 silindirli turbo ünite görev alacak ve 380 HP civarında bir güç üretecek. Aynı zamanda M2, sadece 6 ileri manuel şanzımanla piyasaya sürülecek ve söylentilere göre 0-100 km/s hızlanmasını yalnızca 4.4 saniyede tamamlayabilecek. Maksimum hız Alman otomobillerinden alışık olduğumuz gibi elektronik olarak 250 km/s ile sınırlandırılmış olsa da, bunu yaklaşık 275 km/s’e kadar arttıracak opsiyonel bir “M Driver’s Package” sunulacağı da yine söylentiler arasında.

Bavyeralı üreticinin M2 teslimatlarına bu yılın sonunda veya 2016 başında başlaması muhtemel. M2, Almanya’da 44.750 Euro’dan başlayan arkadan itişli ve manuel vitesli M235i’den bariz bir şekilde daha yüksek bir fiyat etiketiyle satışa sunulacak.

Ata Aygen

1995 yılında Ankara'da doğdum, Özyeğin Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Doğduktan yalnızca üç yıl sonra otomobil modelleriyle okumayı öğrenmem, kaçınılmaz sonun habercisi gibiydi. Neredeyse doğuştan gelen bu tutkuyu biraz daha somut işlere dökme isteği de beni Otopark'a getiren şey oldu.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu