Haberler

Almanlara meydan okuyor




Avrupalılar, kendi ürettikleri otomobillere çok düşkün olduklarından her konuda aşırıya kaçma bağımlısı olan Amerikan otomobillerine fazla sıcak bakmazlar. Konu süperspor otomobillere geldiğinde Avrupalıların bu tutuculuğu daha da sertleşir. Avrupalı tüketicilerin bu düşüncelerini; Amerikan araçlarının devasa tasarımlarını sevmemelerine, Avrupa’daki yakıtın pahalı olmasına ve katı emisyon kurallarına bağlayabiliriz. Tüm bu olumsuz bakışların dışında, “zevkler ve renkler tartışılmaz” diyen düşünenler de yok değil. Avrupa’nın en büyük otomobil üreten devleti konumundaki Almanya’ya Amerikan otomobillerini ithal etmesiyle tanınan GeigerCars firması, bazılarının iştahını kabartacak bir duyuru yaptı. “Amerikan kası” tabirini her açıdan ispat eden 2015 Dodge Challenger SRT Hellcat, artık GeigerCars aracılığı ile Almanya’da da satın alınabilecek.

Aşırı beslemeli 6.2 litre V8 motorun kullanıldığı Challenger SRT Hellcat, 707 BG güce ve 880 Nm torka sahip. Altı ileri manuel şanzımanla satışa çıkarılan Challenger, isteğe bağlı olarak sekiz ileri otomatik vitesle de alınabiliyor.

Kaputunun altında barındırdığı güçle birlikte bazı Avrupalı üreticilerin nefretle bakışlarını çevirmelerine neden olacak olan Challenger SRT Hellcat, 0’dan 100 km’lik hıza 3.7 sn’de çıkarken 320 km/s’lik maksimum hıza sahip.

Dodge Challenger SRT Hellcat’ten “Daha cılız Avrupalılara göre paranın hakkını fazlasıyla veren bir otomobil.” diye bahseden GeigerCars, baz donanımlı Challenger’ın fiyatını 86.000€ olarak belirlemiş.

Burak Yavuz

1985 Ankara doğumluyum. Fırat Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği mezunuyum.Şuan bir hava yolu şirketinde uçak yapısal teknisyeni olarak çalışıyorum. 6-7 yaşımdan beri arabalarla iç içeyim. 1992 yılından bu yana biriktirdiğim, otomobil dergilerinden oluşan geniş bir koleksiyonum var. Videolarını ve haberlerini beğenerek takip ettiğim otopark.com ailesine :"Nasıl yardımcı olabilirim?" düşüncesiyle katıldım. Kimi zaman mutluluğumuza kimi zaman da hüznümüze ortak olan otomobillerin, A noktasından B noktasına gitmeye yarayan vasıtalar olmadığını gösteren OTOPARK.com ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı çok mutluyum.

İlgili Makaleler

12 Yorum

  1. ne kadar güçlü abartı olursa olsun bi alman asla olamaz bu araçlar 1. virajda çocuk gibi kenara kaçıyor bunlar

      1. İnci sözlük değil koç merak etme, ancak meydan okurlar ve bilmiyorsan söyleyim amerikan araçları virajda bebe gibi viraj dışına kaçan arabalardır yol tutuş, çeviklik yoktur

        1. Biraz takip ettiğin sitenin sahiplerini örnek al, onlarda senin gibi test videolarını izliyorlar. Top gear ve dahasını onlarda çoğu araba hakkında fikir sahibi ama izledikleri videolara yada başkasının fikirlerine göre o araba hakkında konuşmuyorlar. Şimdi gidip başta forda ve alman olmayan tüm arabaların haberlerinin altına kulaktan dolma bilgilerini yazmaya devam edebilirsin.

          1. kanka bu ülkede senin gibi fikre saygı olmazsa kusura bakma ama yine senin gibi arabadan anladığını sanan insanlarla muhabbet ederiz hata bendeki seni taktım

  2. Sinan Sarıkaya nasıl bir amerikan düşmanıysa her amerikana muhalefet. Porsche lara ford ablemi koysalar ona da laf edecek. Otomobilden anlamasak tamam da resmen bizimle dalga geçiyor. 1. virajda…ymış. hahahaa görende top gear dan clarkson sanır challenger kullanmış.

    1. bunu zaten Jeremy Clarksondan öğrendim mehmet kendi pistlerine amerikan aracı çıkardılar virajda her amerikanda olduğu gibi buda kız gibi viraj dışına kaçıyor dedi, her amerikana muhalefet değilim reiz chevy pikapları silverado ram suburban blazer v.s severim yukon filan ama bu tarz iğrenç arabaları sevemem tiksinirim BMW M5 diye M3 diye 850 diye X5M50D diye ayı Porsche ve Mercedes’i filan katmıyorum araçlar üretmiş bune allah aşkına fındık yeşilli viraj özürlü araba

  3. Ya bıkmadan sıkılmadan her konunun altına yorum atıyor adam.”adam”! sonunda herkese kendini “sevdirdi”! VW sanat eseri Ford çöp Volvo Saab Başyapıt Amerikanlar Japonlar hurda.Herkesten ricam artık prim yaptırmayın.Yorum mu atmış? cevap bu; yav he he

  4. Araba güzel de o beygir ve tork’a rağmen 3.7 saniye az gibi en 3.5 saniye olmalıydı. Ayrıca 350 km/h son hız da o motora daha çok yakışırdı bence.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu