Haberler

Sauber sancılar içinde!




Formula 1 takımları her sene pilotlarını değiştirir, yeni gelen pilotlarla farklı bir hava kazanmak isterler. Başarılı takımlarda bunlar daha az yaşansa da bazan sezonun ortasındayken bile pilotlar kapı dışı edilebiliyor. Ancak bu yıl öyle bir olay yaşandı ki dudak uçuklatacak cinsten. Sauber’in işten çıkarılan eski pilotu Giedo van der Garde, takımın yaptığı bu talebi reddederek dava açtı ve kazandı.

Giedo van der Garde kimdir? 29 yaşındaki Hollandalı pilot diğer birçok iş arkadaşı gibi büyük umutlarla Formula 1 dünyasına katılan Formula Renault 3.5 2008 Serilerini ve GP2 yarışlarını kazanan ve birçok F1 takımında test pilotu olarak görev alan bir yarışçı.

2013’te Caterham ile yarış koltuğuna oturan Garde sezonun devamında bu şansı yakalayamadığı için Sauber’e geçiş yapmış ve test pilotu görevine devam etmişti. Bu sezon için de Sauber ile sözleşmesi bulunan Garde’nin; takımın Marcus Ericsson and Felipe Nasr ile devam etme kararının ardından Hollandalı dava açmakta gecikmedi.

Sezonun açılışına bir hafta kala İsviçre mahkemelerinde davayı açan Garde, Avustralya’daki ilk yarışta pistte olmak istiyor. Ancak takım direktörü otomobilin ayarlamalarının diğer iki pilota göre ayarlandığını ve farklı bir pilotun bu koşullarla yarışmasının büyük sorunlara yol açabileceğini ve bunu riske etmek istemediklerini söyledi.

 

okan

1995 yılından doğdum. Ekonomi bölümü öğrencisiyim. Otopark ile ilk tanışmam 2013 yılına dayanmakta. Otomobil sevgimi ve bilgimi köklendiren bu oluşumda 2015 yılının başından beri aktif olarak çalışmaktayım.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu