Haberler

Güç ve lüksün SUV formu




Bentley’nin şu ana kadar ürettiği ilk crossover özelliğini taşıyacak modeli Bentayga, Kuzey Kutup Dairesi’nde test edilirken casuslar tarafından fotoğraflandı. EXP 9 F Konsepti’nin yeniden evrimleşmiş halini gördüğümüz Bentayga ‘sınıf tanımlayıcı’ unvanı ve ‘Dünya’nın en güçlü ve lüks SUV’ sloganıyla satışa çıkacak. Kamuflaj etkisinin az görüldüğü modelde aşağı yukarı bizleri nelerin beklediğini söyleyebiliriz.

İkinci nesil Audi Q7 ile aynı MLB platformunu paylaşacak Bentayga bu platformun bazı nimetlerinden faydalanacak zira Q7 önceki nesline göre 325 kg hafiflemişti. İçerisi hakkında net bir bilgi olmasa da dairesel havalandırma kanalları, büyük dokunmatik ekran, dijital sistemler ve arkadaki ayrılmış özel koltuklar içerideki havada etkin olacak elementler.

Bu yüksek sürüş pozisyonlu Bentley’i çift turboşarjlı 4.0 litelik bir V8 motor besleyecek. Ayrıca 6.0 litrelik bir W12 motorun da olması bekleniyor. Daha önceden de marka tarafından doğrulanan elektrikli hibrit modellerin de 2017 yılında pazarda satışta olacak. Marka’nın CEO’su Wolfgang Dürheimer, Bentley adına bir ilk olacak V8 dizel motorun da satışa çıkarılmasının planlandığını söyledi.

okan

1995 yılından doğdum. Ekonomi bölümü öğrencisiyim. Otopark ile ilk tanışmam 2013 yılına dayanmakta. Otomobil sevgimi ve bilgimi köklendiren bu oluşumda 2015 yılının başından beri aktif olarak çalışmaktayım.

İlgili Makaleler

3 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu