Haberler

Honda’dan yeni hot hatch




Honda’ya yakın bir kaynaktan edindiğimiz bilgiye göre, iki yıl içinde tamamen yenilenmiş bir CR-Z karşımızda olacak.

Honda, mevcut CR-Z’in Avrupa’da satışını geçen yıl durdurmuştu, bu yılın başında ise Avustralya’da satışına son vermişti. CR-Z’in satışına Birleşik Devletler’de devam ediliyor ancak bu yılın ilerleyen dönemlerinde burada da satışına son verilmesi pek de sürpriz olmaz. Ancak ulaşan rapora göre yeni CR-Z yolda.

Mevcut CR-Z, Jazz modeli temel alınarak üretiliyordu, ancak yeni versiyonun Civic ile aynı platformu paylaşması bekleniyor. Modelde Civic’in dingil mesafesi 100mm kısaltılacak ancak yine de mevcut versiyondan biraz daha büyük olacak. Modelin tasarım anlamında ise Civic Type R ve NSX’ten etkilenmesi bekleniyor.

Model gücünü Type R’da kullanılan 2.0 litre sıralı dört silindirli motordan alacak ve yaklaşık 286 beygir güç üretecek. Bazı dedikodulara göre ise Honda, modelin ABD versiyonunu Civic CR-Z adı altında satışa sunacak.

Küresel versiyonundan farklı olarak JDM seçeneğinin hibrit bir güç ünitesine sahip olması muhtemel. Modelde 1,5 litrelik benzinli motorun yanında 8 ileri otomatik vitesle kombine edilmiş bir elektrik motorunun yer alması bekleniyor. Bu versiyonun toplam gücünün ise yaklaşık 201 beygir olacağı tahmin ediliyor.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu