Haberler

Koenigsegg Regera: süper, hiper, müthiş, hibrit otomobil




Bu sene Cenevre Motor Şovu’ndaki en dikkat çekici araç kesinlikle Koenigsegg Regera olacak. Çünkü en yakın rakibinden daha güçlü, bir de üstüne daha hafif; ayrıca o bir hiper otomobil!

Bugatti, 1500 beygirlik hiper otomobili Chiron‘u tanıtırken, Veyron’da olduğu gibi rakipsiz kalmadılar. Üstüne İsveçli rakip öyle dişli çıktı ki, Bugatti bu defa beklediği kadar efsane olamayacak gibi duruyor. Regera hibrit bir otomobil olmasına rağmen 1590 kg ağırlığında ve 1500 beygir gücünde; buna karşılık Chiron 1995 kg ağırlığında ve 1478 beygir gücünde.
Regera 0-100 km/sa hıza 2.8 saniyede çıkarken, Chiron 2.5 saniyede; Regera 0-200 km/sa hıza 6.6 saniyede çıkarken, Chiron 6.5 saniyede ve Regera 0-300 km/sa hıza 10.9 saniyede çıkarken, Chiron 13.5 saniyede çıkabiliyor. Yani hız arttıkça Regera farkı kapatıp, yetişip bir de üstüne Chiron’u ezip geçiyor. Bir çok arabanın 0-100 km/sa hıza 10.9 saniyenin üstünde çıkabildiğini düşünürsek; Regera’nın korkutucu hızlara çıkabilen en yakın rakibine bile rahatlıkla farkını koyduğunu görüyoruz. Ayrıca bununla da kalmıyor araç 20 saniyede 400 km/sa hıza çıkabiliyor.

Koenigsegg Regera gerek kağıt üstündeki üstünlükleri, gerekse de barındırdığı yeni teknolojiler ile Bugatti’ye neredeyse havlu arttırmış durumda. Bu noktada Koenigsegg Regera kullanan Jeremy Clarkson ile Bugatti Chiron kullanan Richard Hammond kapışmasını hayal etmeden duramıyor insan.

Onur KALENDER

1985 doğumluyum. Otomobillere olan sevdam ilk hatırladığım otomobil olan Volvo 360 ile başladı. Geceler boyu uykusuz otomobil dergilerini ezberlemem, kendi tasarımlarımı yapmam ve son olarak da otopark ailesine katılmamla devam ediyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu