Haberler

Tırmanma’nın ilk yarışı




2015 Türkiye Tırmanma Şampiyonası ilk yarışı, 22 Mart Pazar günü Bursa Otomobil Sporları Kulübü (BOSSEK) tarafından düzenlendi. Orhangazi-Hamzalı yolunda yer alan 5.5 kilometre uzunluğundaki asfalt zeminli parkurda 3 çıkış üzerinden koşulan yarışta 4 ayrı kategoride Bursa, Ankara, İstanbul, İzmir ve Antalya illerinden 13 sporcu mücadele etti.

Powerpan sponsorluğunda Orhangazi Belediyesi katkıları ile düzenlenen organizasyon, Pazar sabahı antrenman çıkışları ile başladı. İlk kez otomobil sporlarına ev sahipliği yapan Hamzalı parkurunu sporseverler de boş bırakmadı.

Bursalı sporcuların katılımına sahne olan Kategori 1’de geçen yılın şampiyonu Ülkü Motorsport pilotu Engin Apaydın Citroen Saxo VTS ile birinciliğe uzanırken, onu Fiat Palio ile Burak Başlıkizledi. Bu kategorideki bir diğer sporcu Emrah Ali Başo ise antrenmanda yoldan çıkarak yarışı tamamlayamadı.

Kategori 2’de Renault Clio Williams ile Bursa’dan Semih Erkal birinciliğin sahibi olurken, Ankara’dan Opel Astra GSI ile Cem Şit ikinci ve İzmir’den yine Opel Astra GSI ile Ülkü Motorsport pilotu Galip Atar üçüncü olarak podyumu oluşturan isimler oldular.

Kategori 3’de Pegasus Racing adına Fiat Grande Punto S2000 ile tecrübeli sporcu Alkan Erdensezona birincilikle başlayan isim oldu. Renault Clio Sport ile Ankaralı genç sporcu Refik Bozkurtikinci sırada finişe ulaşırken, üçüncülüğü kazanan isim uzun bir aradan sonra bu sezon Mitsubishi Lancer EVO IX direksiyonuna geçen Bursalı sporcu Osman Uğur oldu.

Kategori 4’te ise geçen yılın şampiyonu Ümit Ülkü, Porsche 997 GT3 ile hem günün en hızlı zamanını kaydetti hem de kategorisini kazanmayı bildi. Ev sahibi pilot Orkun Turgut da Mitsubishi Galant VR-4 ile bu kategoride ikinciliği kazandı. Antalyalı Pegasus Racing pilotu İsa Karol, Fiat Punto S1600’de meydana gelen şanzuman arızası ile yarışı tamamlayamadı.

Yarış sonunda dereceye giren sporculara ödülleri düzenlenen törende Orhangazi Kaymakamı Mustafa Selman Yurdaer tarafından verildi.

Kaynak: Tosfed

Burak Musa YAVUZ

burakmusa@otopark.com

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu