Haberler

Aston’un yeni gözdesi Ring’de




Aston Martin’in DB9’un yerini doldurması için üreteceği otomobil, Nürburgring’deki testleri sırasında yakalandı.

Aston Martin, otomobilin dış görünüşü hakkında herhangi bir bilgi vermemek için testlerini DB9’a kamufle ederek gerçekleştirse de yeni modelin farklılıkları, dikkatli gözlerden kaçmıyor. Test yapılan otomobil, normal bir DB9’dan daha geniş bir ön tampona ve daha uzun bir dingil mesafesine sahip.

Yeni aracın dış tasarımının ise DB10 Konseptine benzeyeceğine kesin gözüyle bakılıyor. Aston Martin’in tasarım yöneticisi Marek Reichman otomobilin, “taze ve modern” olacağını ve ayrıca konseptteki tasarımdan daha devrimsel görüneceğini söyledi.

Aston Martin’in daha önce aracın adında “DB” olacağını ancak 9 mu yoksa 10 mu olacağına henüz karar verilmediğini açıklamıştı. DB7’den sonraki otomobilinin adını DB9 seçen firma, belki bu sefer de sıradan olmayan bir isimlendirme yapabilir.

Yeni otomobilde AMG motoru kullanılmayacak ve DB9’un şu an kullandığı 6.0 litre V12 motorun (517 Hp, 620 Nm) güncellenmiş bir versiyonunu kullanılmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Araçta, Aston’un uzun yıllardır kullandığı VH platforumu kullanılmayacak ve bu modelle birlikte yeni bir platforma geçilecek. Bu platform, yüksek oranda alüminyum kullanımı sayesinde aracın ağırlığının bir hayli azaltacak gibi duruyor.

Satışların en erken 2016 sonu – 2017 başı gibi başlayacağı düşünülürken, daha öncesinde dış görünüşünün “konsept” adı altında karşımıza çıkma ihtimali de bulunuyor.

 

Erdem Erkin Erdoğan

Kendimi bildim bileli var olan otomobil tutkum otopark.com ile yarı amatör hale dönüştü.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu