Haberler

Sert çocuk hızlandı




Opel, önümüzdeki hafta Uluslararası Amsterdam Otomobil Fuarı’nda tanıtılacağı düşünülen Adam Rocks S modelinin örtüsünü erkenden kaldırdı.

2014 yılının Ekim ayındaki Paris Otomobil Fuarı’nda A segmentindeki temsilcisi Adam’ın sportif versiyonu Adam S’i görücüye çıkaran Opel, bu kez arazi aracı havasındaki sert karakterli Adam Rocks’a S takısını ekledi. Hatchback, süpermini, crossover terimlerinin hepsine biraz uyan bu minik otomobilin kaputunun altında 1.4 litrelik ECOTEC motor görev alıyor.

Adam Rocks S, turbonun desteğiyle 150 HP (110 kW) maksimum güce ve 220 Nm’lik (162 lb-ft) maksimum torka ulaşırken 0-100 km/h (0-62 mph) hızlanmasını 8.5 saniyede tamamlamasıyla yine tartışmalara konu olacak gibi görünüyor. Maksimum hızının 210 km/h (130 mph) olduğunu da belirtmeden geçmeyelim.

Üretilen gücü kısa oranlı 6 ileri manuel şanzıman ile ön aksa ileten minyon araç, 80-120 km/h (50-75 mph) hızlanmasını 5. vitesteyken 7.9 saniyede tamamlıyor. Opel, ateşli crossover modelinin 100 km’yi 5.9 litrelik (39.8 mpg US / 47.8 mpg UK) karma tüketim değeri ile bitirdiğini ve CO2 değerinin 139 g/km olduğunu da eklemiş.

Standart Adam Rocks ile kıyasladığımızda, 15 mm daha alçakta konumlandırılan S versiyonunda, ESP tamamen devreden çıkarılabiliyor. Ayrıca artan hıza uyum sağlaması amacıyla fren sistemi de güçlendirilmiş. 5 renk seçeneğinin tercih edilebildiği elektrikli bez tavanın standart olarak sunulacağı şirin aracın toplamda 11 farklı gövde rengi bulunuyor.

Opel Adam Rocks S’in resmi tanıtım şovu, 17 Nisan’da Uluslararası Amsterdam Otomobil Fuarı’nda (International Amsterdam Motorshow) yapılacak.

İlgili Makaleler

13 Yorum

  1. kaç kg’cık arabayı 220 nm tork uçurtması lazım. 8.5 saniye kötü bir değer.

  2. Ep3 ve fn2 type r ın şanzımanlarını üreten mühendisin , opel’dekilere ders vermesi lazım dişli oranları konusunda. Opel’in son dönemde her arabasının çektiği çile = Yanlış dişli oranları nedeniyle gücü efektif kullanamama. Bazıları şanzıman çok verimsiz, gücü çalıyor sanıyor. Öyle değil.

  3. Opelin beygirler realist değil zaten 200 beygirse bilin ki 170 175 hp’dir. Maksimum o da…

    1. eksi yemişim bir de:) eski aracım opel di.Bu böyle.192 hp lik corsa opc, 175hp lik cooper s ile aynı 0-100 verisi sunmakta.Son hızı ise 225km olarak başa baştır.Nerede ekstra beygirler?

  4. Bence Opel lerde eleştiri alan akselerasyonun sebebi ağırlık, yavaş gaz pedalı tepkileri ve eski nesil Opel motorlarının aksine yeni nesil motorların ağırkanlı devirlenme karakteristikleri. Stepway, Golf 7 1.4 TSI (122) ve Insignia 1.6 SIDI araçlarım var, Insignia dan önce de Astra J 1.4T vardı. Opel lerden genel manada çok memnunum ama saydığım detayları diğer araçlar(ım)la kıyasladığımda böyle de bir durum var; ağırkanlı gaz tepkisi + acelesi olmayan yapıdaki devirlenme aracın ilk hareketlerine de yansıyor haliyle.

    1. Dediğiniz olaylar akselerasyonun rakiplerine göre daha geç gerçekleşmesine sebebiyet veriyor.Benimde Insigniam vardı(hala kullanıyoruz ailecek memnunuz araçtan) 2.0 cdti 195hp fakat şanzıman ömür törpüsüydü desem yeridir.Opel i seviyorum fakat hep şu beygir işlerini netleştirse daha güzel olacak:)

      1. Aracınız güzelmiş güle güle kullanın, makyajlı kasa BiTurbo mu? 2008 320D kullanıcısı bir arkadaşım BiTurbo dan çok etklenmişti “40-50km ye kadar az daha ağır ama sonrasında çok pürüzsüz ve dengeli bir güç üretiyor” diyordu. AS şanzıman makyajlı kasalarda teknik iyileştirme ile %60 daha hızlı ve sessiz hale gelmişti hatta 0-100 10.9sn olan Astra 1.4T de makyaj sonrası bu değer 10sn ye düşmüştü, buna rağmen elbet Bmw deki ZF gibi mükemmel değil ama kendi açımdan kötü de diyemem.

        1. Teşekkür ederim sağolun 2012 model yani makyajsızdı.Belki dediğiniz gibi yeni modeller daha başarılıdır.Bende kötü demiyorum araca fakat o verilerle daha iyisini yapabilir. Sizde kazasız belasız kullanırsınız inşallah aracınızı..

  5. Büyük lastiğin çapı opelleri hantal yapıyor bence, bu nedenle 180 lık insignia nın 260 lı hızları görebiliyor. Lastiğin çapının büyümesi direkt tork kaybı, yavaş devirlenme yavaş hızlanma demek aynı zamanda yüksek maksimum hız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu