Haberler

2018 Rolls-Royce Phantom kış testinde yakalandı




Rolls-Royce CEO’su Torsten Müller-Ötvös’ün güncel Phantom modelinin üretimini bu yıl sonunda sonlandıracaklarını açıklamasının üzerinden yalnızca saatler sonra casus fotoğrafçılar Finlandiya’da 8. nesil Phantom’un yeni fotoğraflarını kaydetti.

2018 yılının başlarında piyasaya çıkması beklenen yeni nesil Phantom, nesiller boyu taşınan karakteristik tasarımıyla hemen ismini hatırlatıyor. Tasarım detaylarının çoğu ağır kamuflajın altında saklansa da modelin ön planda yer alan ızgarası ve köşeli ön farlarıyla çok büyük bir fark göstermediğini görüyoruz. Arkaya doğru ilerlerken, kapılara monte edilmiş yan aynalar, ters açılan arka kapılar ve kalın C sütunları göze çarpıyor.

Modelin teknik bilgileri hakkında pek bilgi paylaşmayan Rolls-Royce, Phantom’un yepyeni alüminyum kafes mimarisi ile selefine göre büyük bir ağırlık avantajı elde ederken aynı zamanda “uçan halı hissi”ni korumayı hedefliyor. Gelecekteki bütün Rolls-Royce modellerinde karşımıza çıkacak bu platform, Dawn ve Wraith modelleriyle değiştirilecek Phantom Coupe ve Phantom Drophead Coupe’nin temelinde bulunmayacak.

Müller-Ötvös, gün içinde yaptığı açıklamada yeni nesil Phantom’un “teknolojinin son harikası donanımlar ve tasarım yenilikleri” ile “çağdaş ve güzel” olacağını söyledi ve ekledi; “Her Phantom, otomotiv tarihinin önemli ve tarihi parçalarından birisidir ve amacımız Phantom VIII’i mükemmel hale getirmek. ”

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu