Haberler

Optimus Prime yanında halt etmiş




Almanya Ulaşım Bakanı Alexander Dobrindt, otonom şürüş özelliğine sahip Audi A7’nin sürücü koltuğuna oturdu.

Audi’nin otonom sürüşlerini test ettiği Autobahn A9 isimli otobanda gerçekleşen sürüşte, bakan sadece etrafına baktı, çünkü herhangi bir şey yapmasına gerek yoktu. Çok etkilenen bakan şunları söyledi: “Dijital teknoloji geliştirilmiş güvenli ve güvenli sürüş özellikleri ile sürücüsüz sürüşü kendine hedef olarak belirledi. Bu noktadan sonraki uzun dönemli hedef ise bütün yollara bu sistemi kazandırmak. Bu sayede trafik sıkışıklığı ve hava kirliliğini makul seviyelere düşürüp, yolların optimum kapasitelerini belirleyebileceğiz.” dedi. Ayrıca “Bizim (Almanya’nın) otomobil endüstrisi dünyanın en beğenilen ürünlerini ortaya koyuyor. Hedefimiz bu konudaki liderliğimizi sürdürebilmek.” dedi.

Büyük oranda hazır olmasına rağmen Audi hala otonom sürüşlü aracını test ediyor. 0-65 km/sa hızlara kadar olan trafikte bile sorunsuz çalışan sistem, sorunsuzluğunu bu şekilde sürdürürse 2017’nin başında Audi A8 ile hayatımıza girecek.

Onur KALENDER

1985 doğumluyum. Otomobillere olan sevdam ilk hatırladığım otomobil olan Volvo 360 ile başladı. Geceler boyu uykusuz otomobil dergilerini ezberlemem, kendi tasarımlarımı yapmam ve son olarak da otopark ailesine katılmamla devam ediyor.

İlgili Makaleler

4 Yorum

    1. Arkadaşlar bence çok yanlış açıdan bakıyorsunuz. Fotoğraflara bakarsanız araç normal kullanılabilen bir araç. Muhtemelen İstanbul’da sabah trafiğinde hiç işe gitmediniz siz. İşte o durumlarda bin arabana uyuya uyuya işe git. Hafta sonu sürüş zevki istediğinde kapat otonom sürüşü bas gaza.

  1. Sadece özel otobanlarda gidebiliyor diye bir şey duymuştum bununla ilgili. Zaten bakan da “bütün yollara bunu kazandırmak” istediğini söylemiş. O yüzden buralarda olması, en azından bu yollarla, imkansız gibi bir şey.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu