Haberler

Gençler pistlerde




İsterseniz öncelikle bu “Formula Student” nedir onu açıklayarak başlayalım.

Formula Student, üniversite öğrencileri arasında Dünya çapında gerçekleştirilen aslında küçük çaplı bir Formula 1 serisi. Ancak Formula 1 gibi her ülkeye gidip yarışmak zorunlu değil. Kullanılan araçlar özellikle sesleriyle büyük abilerine fazlasıyla benziyorlar. Hatta son zamandaki turbolu motorlardan daha güzel sesleri var.

Peki motor sporları konusunda adını pek duymadığımız ülkemiz bu konuda nerede?

Cevap Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencilerinden geldi. 2011 yılında bu projeye katılan ve geçtiğimiz Temmuz ayında ilk yarışlarına İngiltere’de katılan, YTU Racing ekibi çalışmalarına tam gaz devam ediyor. Haberin devamında videolarına da yer verdiğimiz ekibin yeni araçları için şasileri gelmiş ve bu sene onu tamamlayarak tekrar İngiltere’de boy göstermeyi hedefliyorlar.

Ülkemizi pek çoğumuzun yer almasını istediği motor sporlarında Dünya çapında temsil eden ekibe teşekkür ediyoruz ve çalışmalarının devamını diliyoruz. Aşağıdaki linklerden YTU Racing ekibinin sayfasına ve videolar için Youtube kanallarına ulaşarak daha detaylı bilgi alabilir ve belki de onları maddi, manevi destekleyebilirsiniz.

YTU Racing resmi web sitesi için tıklayın.

YTU Racing Youtube kanalı için tıklayın.

Faruk

Küçüklüğümden beri sahip olduğum otomobil aşkı zaman içinde beni Otopark ailesinin bir parçası haline getirdi. Aileye katıldığım ilk günden beri siteyle ilgilenmeye zevkle devam ediyorum...

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. İstanbul Teknik ve uludağ üniversitesi de araç yaptı. Anadolu, hacettepe ve kocaeli üniversiteleri de yolda kısmetse. Haberi yapan biraz daha araştırabilirdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu