Haberler

Yeni Mondeo’ya Vignale yorumu




Ford, Mondeo’nun üst seviye donanım versiyonu Vignale’yi tanıttı.

Premium orta sınıfı hedef alan Ford, Mondeo’nun lüks donanımlar ile süslediği modeli Vignale’yi geliştirdi. Ford’un yeni oluşturduğu Vignale şirketinin ürünü olan model, Valensiya/İspanya’da seçilmiş bir ekip tarafından el ile üretiliyor. Dört kapılı veya vagon olarak alınabilen model, özel Vignale Nocciola metalik renk ve smokin desenli koltuklar ile geliyor.

Ford’un  “Active Noise Cancellation” sistemini kullanacak model, kabindeki 3 mikrofondan motorun yarattığı ses dalgalarını algılayarak, bunlara karşılık gelen ses dalgalarını oluşturup hoparlörler aracılığıyla kabine vererek içerideki motor sesini azaltıyor.

Modeli standart Mondeo’dan ayırmak için Ford bir takım değişikliklere gitmiş. Mat gri renkte altıgen şekilli ön ızgara, krom kapı detayları, yüksek parlaklıkta kapı çerçeveleri ve Vignale’ye özel 18-inçlik jantlar bunlardan bazıları. Bu jantlar opsiyonel olarak beyaz, gümüş ya da siyah renkte alınabiliyor.

Ekipman listesi bunlarla sınırlı değil. Tamamı LED adaptif farlar, elektrikli bagaj kapağı, ısıtmalı direksiyon ve Ford SYNC2 ile birleştirilen 12 hoparlörlü multimedya sistemi modelde bulunan ekipmanlar arasında. Güvenlik kanadında ise Ford boş durmamış. Model Tabela algılama sistemi, aktif şehiriçi güvenlik sistemi, dikey park etme özelliğine sahip aktif park asistanına sahip. Ayrıca Vignale sahipleri GPS özellikli Vignale Park Me ve Vignale OneCall adlı akıllı telefon uygulamalarına sahip olacak.

Aracın kalbine geldiğimizde ise bizi 1 benzinli 2 dizel ve 1 hibrit motor karşılıyor. 240 PS 2.0-litre Ecoboost benzinli, 180 PS 2.0-litre TDCi dizel, 210 PS 2.0-litre biturbo TDCi ve 187 PS Hybrid motor seçenekleri arasında. Aktarma opsiyonları arasında Ford’un iAWD sistemi de bulunmakta.

Ford Mondeo Vignale Nisan ayı içerisinde Birleşik Krallık’ta 29.045 pound fiyat etiketi ile satışa çıkacak.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu