FeaturedHaberler

Uzmanlar uyardı; İkinci el otomobilde ekspertiz sorunu




İkinci el otomobil satışları sırasında usulsüzlükler yaşanmaya devam ediyor. Son olarak uzmanlarda ekspertiz konusu hakkında uyarılar geldi.

İkinci el araç alım satım işlemlerinin artması ile kimi sürücüler mağduriyet yaşamaya başladı. Araç alım ve satımlarında usulüne uygun olmayan ekspertiz raporları dolandırıcılıklara kapı açıyor. Uzmanlar konu hakkında dikkatli olunması gerektiğini söylüyor. Üstelik bu durum başınıza çok daha ciddi sorunda da açabilir.

Ekspertiz uzmanı Sadrettin Köseoğlu, “Ekspertiz raporu yaptırılacak yerin TSE belgesi var mı, kurumsal mı buna dikkat etmek lazım. TSE belgesini devlet veriyor. Eğer TSE belgesi yoksa orada muhatap bulamazsınız. Ekspertiz raporlarının ön yüzünde TSE belgesinin numarası yazıyor. Bunu sorgulatırsınız, eğer onayı varsa görürsünüz. Bununla ilgili çok fazla mağdur insan var.

Ekspertiz yaptırıyor, sahte belge veriyorlar, ondan sonra bu insanlar problem yaşıyor. Bunun önüne geçmenin tek yolu kurumsal yerlerden rapor aldırmak. Onun dışındaki bir yerde yaptırırsanız muhatap bulamazsınız. Şu an 2. el pazarı hızlı. Yazın zaten 2. el pazarı hızlı oluyor.

Önümüz bayram, onun da verdiği bir yoğunluk var. Dolayısıyla dikkat etmekte fayda var. Mesela bizim elimizde bir araba var. Bu arabayı temiz diye satmışlar. Dışına baktığınızda parlıyor araba ama baktığınız zaman arabanın tavanı değişmiş” dedi.

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu