Haberler

Yeni nesil ‘Kağıt’ gibi olacak




Almanyadaki bir Hint Otomobil Blogu okuyucusu, Nürnberg de yeni nesil Audi A4 prototipini test halindeyken görüntüledi. Tamamen kamuflajlı olarak görüntülenen aracın neden bu kadar gizlendiği büyük bir muamma. Kompakt bir sedan olarak satışa sunulan, A4 bu sınıfın aksine oldukça akıcı olan tasarımıyla hemen dikkatleri üzerine çekiyor. Ayrıca farların ve stopların keskinleştirilmesi “Aerodinamiğin iyileştirilmesi mi isteniyor?” sorusunu akıllara getiriyor. Audi’nin yeni far teknolojisinin etkilerinin görüleceği tahmin edilen otomobilin boyutlarında da revizyona gidilmiş gibi görülüyor. Geleneğin aksine boyutları küçülen A4, kendinden ziyade bir A3 Sedan gibi hissettiriyor.
audi a4Yeni nesil e-tron (2.0TDI ve 2.0 TFSI) motor seçeneklerinin de ekleneceği kesin olmamakla beraber haberler arasında. Motor gamının arttırılması planları ise halen devam ediyor. 1.4 TFSI motor 125, 150 ve 180 beygir seçenekleriyle sunulurken, 2.0 TFSI motor 225 ve 245 beygir gücünü ön lastiklere aktarıyor. Biraz daha sportif bir sürüş arayanlar için ise benzinli motorda nirvana, 3.0 TFSI motordan alınan 272 beygirle oldukça tatminkar gözüküyor. Dizel seçeneklerin günümüzde daha önemli olmasını göz önüne alan Audi bu konuda da iyileştirmelere gitmiş. 1.6 TDI motor gücünü 120 beygire çıkartırken 2.0 TDI motorda güç seçenekleri epey artmış, sırasıyla 125, 150, 177, 190 ve 220 beygir güç alınan 2.0 TDI motorun bir tık üstü ise 3.0 TDI ünite. Bu ünitede de 218 ve 260 beygir seçenekleri bulunuyor.

Tüm bu cevapsız soruların yanıtlanması uzun sürmeyeceğe benziyor. Yeni nesil B9 kasa kodlu A4 bu yıl eylülde düzenlenecek olan Frankfurt Motor Show da kullanıcılarına kapılarını açacak.

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu