Haberler

Rüzgarı yalayıp geçecek




Opel yeni Astra hakkında detayları açıklamaya devam ediyor. Son açıklamada 2016 Astra’nın rüzgar direncine ve bunun verimliliğe etkisine dikkat çeken Opel’in verdiği verilere göre 0.285 cd ile yeni Astra sınıfındaki en düşük sürüklenme katsayılarından birisine sahip.

İlk tasarımdan itibaren düşük sürüklenme katsayıları elde edebilmek için mühendisler ve tasarımcılar birlikte çalışırken tavan tasarımı hava akımını nazikçe arkaya iletebilmesi için yeniden tasarlanmış. Ayrıca arkada da hava akışını düzenleyen spoiler ve özgün tasarımlı hava akışını yönlendiren c sütunu kat sayının düşmesine yardımcı olmuş. Yeni Astra’nın yerini  aldığı modele göre daha alçak ve ufak yapısı ise rüzgar direncini azaltan ve verimliliği artıran diğer önemli etmenlerden.

İlginç bir şekilde rüzgar direncine bu kadar önem verilmesine rağmen gövde altı rüzgar panelleri kullanılmamış. Bu paneller yerine hem rüzgar direncini hem de üretim maliyetleri ile birlikte ağırlığı azaltan hava akışına göre optimize edilmiş alt şasi tasarımı tercih edilmiş.

0.285 sınıfı için etkileyici bir rakam ola dursun Opel şimdiden daha verimli ve rüzgar direnci daha düşük olacak olan ecoFlex modelinin de ilerleyen zamanlarda piyasaya çıkacağını açıkladı.

Utku Ulaş Tekin

Dört yaşımdayken babamın aldığı benden bir kaç ay büyük olan 92 model Renault Spring ile başladı tüm bu macera. İnsanların kullandığı hareket eden nesnelerin keşfine başlıyordum. Yaşım ilerledikçe daha da artan bir heyecan oldu bu nesneler içimde. Sonradan bu nesnelerin aslında nesne olmadığını, sadece otomobil tutkunu olan insanlar tarafından görülebilen ruhları olduğunu keşfettim. Fakat sıkıntı bu ruhları görebilen diğer insanları bulmaktı. Arayışın son bulduğu durak ise Otopark.com oldu.

İlgili Makaleler

11 Yorum

  1. Hicbir vw de bulunmayacak ve vw fanlarının hicbir zaman kabullenmek istemedikleri opel farkları bunlar 🙂

    1. vw fanı değilim ama golf 7’nin sürtünme katsayısı 0.27 diye biliyorum. Hatalıysam affola:)

  2. Opel sürtünmeyi bu kadar önemseme varsın 0.40 olsun yalnız şu dikiz aynalarına sinyal ışığı koy.

  3. Otomobil meraklısı arkadaşların bu olayı sanki ilk ve tek rüzgar direnç katsayısı dikkate alınarak tasarlanan otomobil Astra olacakmış gibi “Opel farkı” falan olarak yorumlamaları gerçekten ilginç!
    Günümüzde tüm otomobiller rüzgar direnç katsayısı dikkate alınarak tasarlanıyor ve 0.285 cd günümüz için fark yaratacak bir değer değil…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu