Haberler

2015’te sadece 100 tane




Kasım 2014’te Los Angeles Otomobil Fuarı’nda tanıtılan otomobil, yeni Mustang’in daha vahşi bir versiyonu niteliğinde. Shelby yöneticisi Jim Owens, 5.2 litre atmosferik V8’e sahip otomobilin litre başına 100 HP’den fazla güç üreteceğini söyledi. Buna göre otomobilin gücü 520 HP’den fazla olacak ve motor 8250 rpm’e kadar devir çevirebilecek.

Owens aynı zamanda otomobilin üretim ve satış planlamasıyla ilgili bilgiler de paylaştı. Otomobilin bu yılın 4. çeyreğinde satışa çıkacağını ve 100 adet üretileceğini söyleyen Owens; bu 100 otomobilin yarısının Technology Package opsiyonu ile diğer yarısının da Track Package ile geleceğini belirtti.

Ocak’ta Detroit’te tanıtılan Shelby GT350R için ise Ford, pistlere en hazır seri üretim Mustang tanımlamasını yapmıştı. Aerodinamik bir body kite ve GT350 gibi 5.2 litrelik bir V8’e sahip otomobilden 2015 model yılı için yalnızca 37 adet üretilecek. Bu otomobillerin tamamında 6 ileri manuel şanzıman, sınırlı kaydırmalı diferansiyel ve 19 inç karbon fiber jantlar bulunacak. Tüm bu özelliklerle GT350R, Nürburgring’de 7 dakika 32 saniyelik bir tur derecesi elde etmeyi başardı.

Ata Aygen

1995 yılında Ankara'da doğdum, Özyeğin Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Doğduktan yalnızca üç yıl sonra otomobil modelleriyle okumayı öğrenmem, kaçınılmaz sonun habercisi gibiydi. Neredeyse doğuştan gelen bu tutkuyu biraz daha somut işlere dökme isteği de beni Otopark'a getiren şey oldu.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Millet neler yapıyor be.Bize kısmet olur mu acaba böyleleri (Dergilerdeki Helga’ları kesen turizmci dayılar gibi konuştum biraz kusura bakmayın :D)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu