Haberler

Mustafa Koç anısına “Retro Rally” sergisi açıldı




Türkiye’nin ralli sporu tari̇hi̇ne ışık tutan “Retro Rally” sergisi Koç Holding’in merhum Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç’un anısına Rahmi̇ M.Koç Müzesi̇’nde zi̇yarete açıldı. Koç’un gençlik yıllarında ilgilendiği ralli sporunun Türkiye’deki tarihini 18 pilotun 25 aracını sergileyerek anlatan sergi, 01 Haziran–30 Aralık tarihleri arasında ziyaretçilerini bekliyor.

Türkiye’de 1960’lı yılların sonundan itibaren bilinmeye başlanan ralli sporunun aradan geçen yarım asırlık dönemde çıkarttığı şampiyonların ve onlara ait araçların tanıtıldığı sergi, bu sporun Türkiye’de tanınmasına büyük emek harcayan Mustafa V. Koç’a ithaf edildi. İlk planlaması ve hazırlık çalışmaları Koç’un sağlığında başlayan ve vefatının ardından tamamlanan Retro Rally Sergisi’nde Renç Koçibey’den Serdar Bostancı’ya, Nejat Avcı’dan Cem Hakko’ya, Ali Karacan’dan Volkan Işık’a, İskender Atakan’dan Serkan Yazıcı’ya bu spora gönül veren 18 pilotun model yılları 1968-2006 arasında değişen 25 farklı otomobili yer alıyor.

Opet, Ford, Fiat, Opel, Pirelli, Allianz, LG, Norm Cıvata, Beyçelik Gestamp, Martur, Power Grup ve Number 1’in de destekçileri arasında yer aldığı sergide Koç’un 1991 Rallikros Şampiyonası’nda birincilik kazandığı Ford Sierra model aracı da ziyaretçileri karşılayacak. Türk ralli tarihine ışık tutan geçmiş dönem yarış afişleri, zaman karneleri, yol notlarının yanı sıra pilotların şampiyonluk kupaları, tulumları, kaskları, yarış ayakkabıları ve yarış eldivenlerinin de görülebileceği sergide, araç sahibi ünlü pilotların birebir maket fotoğrafları da olacak.

Sergi süresince ziyaretçilere interaktif bir ortam sağlayabilmek amacıyla bir ralli simülatörü de hazır bulunacak.

Kaynak: TOSFED

Nihat Özkuş

1985 İstanbul doğumluyum. DEÜ mezunu İnşaat Mühendisiyim. Otomobil çocukluk tutkum. Direksiyon başında geçince yüzümde bir gülümseme oluşuyor. 2004'ten beri Tosfed gözetmeniyim ve artık Otopark'ın bir parçasıyım.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu