Haberler

Konseptin izleri gün ışığına çıkıyor




Yeni nesil Honda Civic Almanya’da test sırasındayken ünlü otomobil sitesi worldcarfans.com’un casus fotoğrafçılarına yakalandı.

2015 New York Auto Show’da kendini gösteren 10. nesil Civic (b-roll) konseptinin ardından büyük bir beklenti oluşmaya başladı. Bunun farkında olan Honda kolları sıvadı. Yaklaşık 2 hafta önce sızan sedan ve coupe karoserlerin görüntüleri üzerine yeni geliştirmelerin patentlerinin alındığı ve bu yeni Civic’in küresel bir model olacağına kesin gözüyle bakılıyor. Ancak casus fotoğrafçılara yakalanan aracın İngiltere plakalı olması, direksiyonun solda olması ve buna karşılık görüntülerin Almanya’da çekilmiş olması insanları bir düşünce karmaşıklığına itiyor. İlk satış planı ise 2016’nın sonbaharında ABD’ ye gözüküyor.

Araçta nasıl bir motorun kullanılacağı da büyük bir merak konusu. Honda’nın Kuzey Amerika versiyonunda 1.5 litrelik direkt enjeksiyonlu VTEC motorun turbodan destek aldığını biliyoruz ve bu modelde de bu motora yer verilmesi bekleniyor. Şanzıman konusunda ise iyileştirmeler var. Bu 1.5 Vtec Turbo motordan elde edilen gücü kullanıcının isteğine göre 6 ileri manuel veya değişken oranlı otomatik vitesle yere aktarıyor olması Honda’nın bu konuda çalıştığını gösteriyor.

Güvenlik tarafında ise önceki Civic modellerine nazaran aracın daha çok donanım bulundurduğu dikkatleri çekiyor. 2016 Civic; Çarpışma Uyarı Sistemi, Şerit Asisttanı, Adaptif Cruise Kontrol ve Multi-Angle Arka Kamera bulunduruyor fakat sistemlerin sadece bunlarla sınırlı kalmayacağı gelen haberler arasında.
Honda Los Angeles’taki tasarım ekibinin iyi iş çıkardığı sedan ve coupe formlarından araç izler taşıyor.
Civic’in hatchback, Si ve Type-R Kuzey Amerika’da piyasada.

Civic Sedan ın ABD versiyonu Greensburg , Indiana ve Alliston fabrikalarında; coupe, si ve 5 kapılı versiyonları ise Birleşik Krallık’taki Swindon fabrikasında üretilecek.

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu