Haberler

Yatırımsız nasıl üretilecek o kadar otomobil?




Ülkemizde yıllardır aranan babayiğit tabirli otomobil üreticileri bir türlü yerli otomobil üretmeye çekinirken elin Amerikalısı diyeceğimiz General Motors bu yıl ABD fabrikları için yapacağı yatırımların miktarını açıkladı: Tam 5.4 milyar dolarlık fabrika yatırımı.

Bu yatırımlardan üçü; yeni otomobil programları için parça ve ekipman üretimi olurken, en büyük paydayı 520 milyon dolar ile Lansing Delta Township tesisi kapıyor.

Bununla beraber 139.5 milyon doların üretim öncesi kaporta ve pres tesislerine ayrıldığı belirtiliyor. Warren fabrikasında gerçekleştirilecek bu operasyona ek olarak Pontiac Metal Merkezi’nde 124 milyon dolarlık yeni bir yatırım daha yapılacak.

GM Kuzey Amerika Yöneticisi Alan Batey: “Bu yatırımlar bir firmanın büyüdüğüne, geliştiğine ve ne kadar istekli olduğuna net bir kanıttır. Stratejik olarak önemli pazarları seçerek hazırladığımız bu yatırım planları bizim gibi kamyondan crossover’a kadar üretim yapan büyük bir şirket için oldukça önemli.” diyerek şunları da ekledi: “Harika tasarım ve kalitedeki otomobillerimizi daha fazla kitleye ulaştırmak bizim için birincil mesele durumunda.”.

 

okan

1995 yılından doğdum. Ekonomi bölümü öğrencisiyim. Otopark ile ilk tanışmam 2013 yılına dayanmakta. Otomobil sevgimi ve bilgimi köklendiren bu oluşumda 2015 yılının başından beri aktif olarak çalışmaktayım.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu