Haberler

Giulia’dan yeni haberler var




Alfa Romeo Giulia’dan yeni haberler gelmeye devam ediyor. Daha önce de haberini yaptığımız Giulia bu defa üretim bandına girmeye çok yakın.

Yeni haberlere göre 1.8 litrelik çift turbolu benzinli bir motor seçenekler arasında olacak. Bu çift turbolardan küçük olanı düşük devirlerde çalışırken, büyük olanı orta ve yüksek devirlerde devreye girerek tork kaybının önüne geçecek. Bu motor 5600 devirde 300 beygir güç ve 400 Nm tork üretecek. Bu yeni motor Euro 6 standartlarını karşılayacak. Çift kavramalı vites kutusunun yardımıyla 0’dan 100 km hıza sadece 6 saniyede ulaşacak. Elektronik olarak sınırlandırılan araç maksimum 245 km/sa hıza çıkabilecek.

Bu motora ek olarak tek turbolu 240 beygir güç üreten motorun yanı sıra 3 litrelik V6 silindirli 526 beygir üreten motor da seçenekler arasında olacak.

Haziran ayında somut halini görmeyi beklediğimiz araç Giorgio arkadan aktarmalı platformunun üstüne kurulacağı düşünülüyor.

Onur KALENDER

1985 doğumluyum. Otomobillere olan sevdam ilk hatırladığım otomobil olan Volvo 360 ile başladı. Geceler boyu uykusuz otomobil dergilerini ezberlemem, kendi tasarımlarımı yapmam ve son olarak da otopark ailesine katılmamla devam ediyor.

İlgili Makaleler

5 Yorum

    1. Merak etmeyin, alfa romeo tasarim konusunda baska marka/modellerden ilham almaz.Bugune kadar urettikleri araclara, jantlara, ic mekanlara bakarak bunu rahatlikla anlayabilirsiniz.
      Gorseller de sadece cizimden ibaret..

  1. 2004 de 156 1.6 mız vardı. Aracın benzer motor hacimli rakiplerinden üstün bir performansı ve sürüş keyfi vardı, bunları tasarımıyla da süslüyordu ki tasarımı hala daha göze güzel görünüyor ancak malesef markanın -çoğunlukla- Tofaş la bağdaştırılan imajı pek de iyi değildi, yeni modeli merakla bekliyorum.

  2. Aracın bir karakteri var,üretim versiyonu nasıl olur bilinmez ama karizmatik kerata…..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu