Haberler

5 milyon aracı geri çağırdı




Toyota ve Nissan hava yastığı problemleri nedeniyle toplamda 6.5 milyon aracı geri çağırma kararı aldı. Son dönemde kazalarda hava yastığına bağlı olarak 5 kişinin hayatını kaybetmesi sonucu otomobillerin geri çağırıldığı iddia ediliyor. Toyota Mart 2003 ile Kasım 2007 arasında üretilen 35 modelin geri çağırıldığını açıkladı. Otomobillerine 1.5 milyonu Nissan tarafından 5 milyonu ise Toyota tarafından geri çağırıldı. İki firmanın da hava yastıklarının Takata isimli firma tarafından üretildiği bildirildi.

Toyota Türkiye ise yaptığı açıklamada Türkiye’deki araçların da hava yastığı problemiyle geri çağırıldığını belirtti. Şirket açıklamasında, “Mart 2003 – Mart 2007 yılları arasında üretilen Corolla ve Yaris modelleri yolcu hava yastıklarındaki, Temmuz 2003-Aralık 2005 yılları arasında üretilen RAV4, Yaris ve Hilux modelleri ise sürücü hava yastıklarındaki gerekli parçanın değişmesi için yetkili servislere çağırılacaktır” ifadesini kullandı.

Toyota Türkiye’nin açıklamasının tam metni: Toyota “insana saygı” temel felsefesi doğrultusunda kalite ve güvenliğe verdiği tavizsiz yaklaşımını sürdürüyor. Toyota tarafından yapılan testlerde, belirli bir dönem aralığında üretilen araçlarda sürücü ve ön yolcu hava yastıklarının açılmasını sağlayan parçanın zaman içinde nemden etkilenebileceği ortaya çıkmıştır. Toyota, bu nedenle ortaya çıkabilecek olası bir sorunu önceden önlemek amacıyla ilgili araçların servislere geri çağırılması kararını almıştır.

Müşteri odaklı yaklaşımını bir kere daha kanıtlayan ve de yaşı ne olursa olsun ürettiği araçlarda çıkabilecek en küçük olası bir sorunu bile önceden önleme çabası içindeki Toyota’nın, dünya çapında yaptığı bu geri çağırma kampanyası yaklaşık 5 milyon aracı kapsamaktadır.

Türkiye’de satışa sunulan araçlardan: Mart 2003 – Mart 2007 yılları arasında üretilen Corolla ve Yaris modelleri yolcu hava yastıklarındaki, Temmuz 2003-Aralık 2005 yılları arasında üretilen RAV4, Yaris ve Hilux modelleri ise sürücü hava yastıklarındaki gerekli parçanın değişmesi için yetkili servislere çağırılacaktır.

Toyota, Türkiye’de de bugüne kadar tarafımıza ulaşan herhangi bir şikayet bulunmamasına rağmen, geri çağırma kapsamındaki toplam 19 bin 585 aracın sahibi ile iletişime geçecektir.

İlgili Makaleler

7 Yorum

  1. bugüne kadar bu haberlerden çok gördüm duydum, lakin etrafımda aracını bu sebeple servise götüren birine hiç rastlamadım, duymadım da… bir başka merak ettiğim konu da el değiştiren araçların sahiplerine nasıl ulaşacaklar?

    1. Çoğuna ulaşamayacaklarını bildikleri için rahatça çağırıyorlar 🙂 Reklam kokan hareketler…

    2. Hava yastığı ile ilgili geçen seneden beri, BMW-E46 araçları ülkemizde, Yetkili servisine sürekli bakımını yaptıran veya Yetkili servise aracını götürüp (AirBag) Hava yastığı sorunu için çağrıldığını duydum ve getirdim, dediğinizde. Tüm kontrollerini yapıp, ücretsiz değişimini yapıyor. Bilginize.!
      BmwTeam forumda yaptıran 4-5 kişi mevcut.!

  2. bir 2012 yaris sahibiyim bundan 4 yıl önceki auris model aracımı geri çağırdılar giderken durduk yere tüm elektiriği kesilim stop etmesinden dolayı yeni “0km” toyota auris full donanım hatta sunroof ve istediğim renk seçeneği ile verdiler.. kesinlikle sonsuz güvenim var artık inanabilirsiniz o araç sayesinde 10.000tl kar ettim 🙂

    yani normalde 43.000tl’ye aldığım arabamı geri alıp 53.000 civarı olan donanımlısını verdiler
    kuzenim de aynı durumdan yararlandı beyni türkiyede montajlanan aurislerdi..
    not: ben montajdan kaynaklı olduğunu zannetmiyorum araçlar seyahat sırasında çalıştırılmaması için beyin demonte olarak geliyor diye söylemişlerdi

  3. 2004 model corolla var bende daha çağırmadılar 🙂 sitelerinde bu konuyla ilgili iletişime geçilecek herhangi biyerde göremedim .

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu