Haberler

Wörthersee’de yeni GTI




Geçtiğimiz hafta gösterdiği ufak ipuçlarından sonra Volkswagen, Golf GTI Clubsport konseptinin örtülerini Wörthersee GTI buluşmasında tanıtmak üzere kaldırdı.

Golf GTI’ın 40. yılı şerefine üretilen 3 kapılı otomobil standart GTI’a göre daha agresif bir gövdeye sahip. Bu gövde, 2016 yılında piyasaya sürülmesi beklenen seri üretim versiyonunda da görülebilecek. Konseptte 19 inçlik jantlar kullanılmasına karşın yollarda göreceğimiz Clubsport’lar 18 inçlerle donatılmış olacak ve Oryx beyazı/siyah tavan kombinasyonu ile satışa sunulacak.

Şu an piyasadaki en güçlü Golf GTI 230 HP ile Performance versiyonu. Clubsport’ta ise bu 4 silindirli 2 litrelik ünite 265 HP güç üretecek hale getirilmiş. Otomobile kısa bir süreliğine %10 daha fazla güç verecek bir overboost özelliği de Clubsport’ta sunulacak. Konsept Clubsport, standart GTI gibi önden çekişli ve gücünü tekerleklere 6 ileri DSG şanzıman ile iletiyor. Aynı zamanda XDS elektronik diferansiyele de sahip olan konseptin seri üretim modelinde 6 ileri manüel vites opsiyonunun da sunulabileceği belirtiliyor. Otomobilin performans verileriyle ilgili bir açıklama yapılmasa da 0-100 hızlanmasını 6.4 saniyede tamamlayan ve 250 km/s hıza ulaşabilen Performance paketli bir Golf GTI’dan bariz bir şekilde hızlı olacağı kesin.

Ata Aygen

1995 yılında Ankara'da doğdum, Özyeğin Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Doğduktan yalnızca üç yıl sonra otomobil modelleriyle okumayı öğrenmem, kaçınılmaz sonun habercisi gibiydi. Neredeyse doğuştan gelen bu tutkuyu biraz daha somut işlere dökme isteği de beni Otopark'a getiren şey oldu.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Bu gidişle GTI ı Audi S3 klasmanına çekip, Golf R için de çıtayı yükselterek RS3 ve A45 ile rekabet etmesini sağlayacaklar galiba.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu