Haberler

BMW i modelleri renklendi




Garage Italia Customs, genellikle Fiat-Chrysler grubunun otomobilleri üzerinde yaptığı çalışmalarla öne çıkıyor ancak Paris Otomobil Fuarı’nda bir BMW projesiyle karşımızdalar. i3 ve i8 CrossFade olarak adlandırılan bu renkli konseptlerin benzer seri üretim versiyonları, 2017’nin başında yollarda olacak.

Bir DJ’in iki şarkı arasındaki pürüzsüz geçişleri gibi, CrossFade konseptleri de gövdeleri boyunca iki renk arasında bir geçiş yapıyor. Bu tasarımın ilham kaynağı ise 19. yüzyılda kullanılan ve noktacılık adı verilen resim tekniği.

bmw-i8-and-i3-crossfade-3i8’in ön tarafı Protonik Koyu Gümüş (Protonic Dark Silver) rengindeyken, arkası ise Protonik Mavi (Protonic Blue). Otomobilin asıl sihri ise orta kısımda. Garage Italia Customs, dikkatli bir dağılımla renkli üçgenler ekleyerek iki renk arasındaki geçişi sağlamış. Bu renk geçişi uzaktan pürüzsüz gözükürken, yakından bakıldığında her üçgenin bu renk geçişine nasıl katkıda bulunduğu görülebiliyor. Alcantara tavan ve kapı içleri de bu etkiyi iç mekana taşıyor.

Garage Italia Customs, bu göz kamaştırıcı tasarımı hazırlamak için ilginç bir yöntem kullanmış. Şirket, işe Protonik Mavi bir i8 ile başlamış. Boya ustaları otomobilin üstüne bir şablon filmi çekerek otomobili Protonik Koyu Gümüş rengine boyamışlar. Film çıkarıldığında ise bu desen ortaya çıkmış.

bmw-i8-and-i3-crossfade-7i3’teki tasarım i8’dekine benzer olsa da çok daha etkileyici, çünkü i3’teki renk değişimi dikey halde gerçekleşiyor. Gövdenin alt kısmı Protonik Mavi renginde ve yukarıya doğru siyaha dönüşüyor. Tam ortadaki ani renk değişimi, noktacılıktan esinlenildiğini çok açık bir
şekilde belli ediyor. Buradaki görüntü, pek çok deniz canlısının görünümünü andırıyor. İç mekanda ise kapı içleri ile koltuk desteklerinde aynı tasarımın izlerine rastlamak mümkün.

BMW, henüz kaç adet CrossFade modeli üreteceğini veya bunların fiyatlarının ne kadar olacağını açıklamış değil. Bu özel model, son zamanlarda ortaya çıkan sınırlı üretim i modellerinden yalnızca bir tanesi. Sadece bu yıl; kırmızı Celebration Edition, yalnızca bir adet üretilen Futurism Edition ve yine Paris’te görücüye çıkacak Protonic Dark Silver Edition gibi özel modeller yaratıldı.

Ata Aygen

1995 yılında Ankara'da doğdum, Özyeğin Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Doğduktan yalnızca üç yıl sonra otomobil modelleriyle okumayı öğrenmem, kaçınılmaz sonun habercisi gibiydi. Neredeyse doğuştan gelen bu tutkuyu biraz daha somut işlere dökme isteği de beni Otopark'a getiren şey oldu.

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu