Haberler

Yağız Avcı’dan V1’e muhteşem dönüş




VOLKICAR yarış otomobilleri ile organize edilen ve 22 pilotun kayıt yaptırdığı Lassa V1’de kıran kırana geçen mücadeleden Yağız Avcı galip çıktı. Bu sezon tekrar V1’e dönen Vetrina pilotu Yağız Avcı ilk yarışta iddiasını ortaya koymuş oldu. Son iki senenin şampiyonu Can Tolon ile Yağız Avcı arasında yaşanan çekişme sezonun ne kadar heyecanlı geçeceğinin ilk sinyallerini verdi. NTV Spor’dan canlı yayınlanan yarışta ekran karşısındaki izleyenler de yarış heyecanını yakından takip etme şansı buldular. Sıralama turları sonucuna göre göre ilk sıradan start alan Can Tolon 12 turluk ilk yarışı rahat kazanırken ikinci yarışta yaşananlar günün kaderini belirledi.

REKABETİN DOZU ARTTI

Türkiye’nin bu güne kadar yapılan en fazla katılımlı tek marka kupasında 22 pilotun girdiği kıran kırana mücadele, birçok kaza yaşanmasına sebebiyet verdi. Sıralama turlarındaki neticelere göre tersten sıralanarak start aldıkları ikinci yarışta Franke pilotu Göksun Erkek ve Kadir Akça arasında yaşanan mücadele sonunda Kadir Akça yarış komiserleri tarafından ihraç edilirken MANN-FILTER pilotu Koray Muratoğlu rakibi ile yaşadığı temas sonunda yarıştan ihraç edilen bir diğer isim oldu. Bu yarışta ilk sıradan start alan Fahir Talib uzun süre liderliği bırakmazken 12 turluk yarışın sonunda Yağız Avcı’ya geçilerek ikinci oldu. 7 pilotun yarışı tamamlayamaması yaşanan rekabetin büyüklüğünü gösterirken Burak Sohtorik, Önder Erdem, Armağan Arabul, Serhat Çoksayar, Ayhancan Güven, Mert Aytuğ ve Bahadır Durukan finiş göremeyen isimler oldular.

MASTER VE GENÇLER BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

40 yaş üstü pilotların yarıştığı Master Cup ve 20 yaş altı pilotların katıldığı Gençler Kupası da genel klasman gibi büyük bir mücadeleye sahne oldu. Master Cup’da geçen senenin birincisi Özgür Gür birinciliğini korurken, Burak Ertem ikinci, bu sene Lassa V1’de yarışmaya başlayan Burak Sohtorik ise üçüncü oldu. Gençler klasmanında VOLKICAR’ın en tecrübelisi Toprak Candan birinciliği kimseye bırakmazken Ayhancan Güven ikinci, Ali Türkkan üçüncü oldu.

REKOR PARA ÖDÜLÜ HEYECANI ARTTIRDI

Her sene çıtayı yükselten V1’de heyecanı arttıran bir diğer faktör para ödülü oldu! Türkiye’nin ilk para ödüllü şampiyonası Lassa V1’de her yarışta birinciye 10.000 TL, ikinciye 4.000 TL ve üçüncüye 2.000 TL veriliyor. Bu ödül, şampiyonda rekabeti arttırarak izleyenlere seyre değer bir yarış sunulmasına katkı sağllıyor. Başarılı pilotları her zaman ödüllendiren Lassa V1, pilotların tercihi olan şampiyona olmaya devam ediyor.

20 puan ile birinciliğe yerleşen Avcı’yı 17 puan ile Can Tolon takip etti. ISS pilotu Burak Çukurova’nın puanı ise 15. Lassa V1’in ikinci yarışı 31 Mayıs Pazar günü İzmir Ülkü Pisti’nde koşulacak.

Kaynak: TOSFED

Emre Berk Simsek

İTÜ Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği mezunuyum. Sıkı bir otomobil tutkunuyum. Çocukluğum onların içinde geçti, üniversite yıllarımda ise birçoğunu test ettim. Ve yine aynı yıllarda Otopark ailesine dahil oldum. Direksiyonda olmak benim için bir çocuğun oyuncağıyla oynaması gibidir; bazen huzur dolu, kimi zaman ise adrenalinin doruklarında.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu