Haberler

İstanbul’da şov yapacak




Bentley 15. İstanbul Autoshow’da, Cenevre’den sonra Türkiye’de ilk defa sahne alacak olan Continental GT V8 S ve GTC modellerinin yanı sıra yeni Flying Spur W12 ve markanın amiral gemisi Mulsanne’ı otomobil severlerin beğenisine sunacak.

Bentley; 22-31 Mayıs 2015 tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen 15. İstanbul Autoshow’da, Cenevre’den sonra Türkiye’de ilk defa sahne alacak olan Continental GT V8 S ve GTC modellerinin yanı sıra yeni Flying Spur W12 ve markanın amiral gemisi Mulsanne’ı otomobil severlerin beğenisine sunacak.

“DAHA FAZLA GÜÇ, DAHA FAZLA PERFORMANS”

Büyük takdir toplayan ve başarılı Continental GT V8’i temel alan yeni GT V8 S, 6000 d/d’de 528 HP güç ve 1700 d/d’de 680 Nm maksimum tork üreten, Bentley’in yüksek verimliliğe sahip 4 litrelik, çift turbo V8 motorunun daha güçlü bir versiyonu ile donatıldı.
Yakın oranlı ZF 8 ileri otomatik şanzıman aracılığıyla sunulan artırılmış güç, nefes kesen bir hızlanma ve fark edilir ölçüde sarsıntısız bir güç aktarımı ile birlikte zahmetsiz, heyecan verici bir performans sergiliyor. Vites seçici ile S moduna geçildiğinde V8 S; dinamik sürücüleri, keskinleştirilmiş bir gaz pedalı tepkisi ile ödüllendiriyor.

0-100 km/s hızlanmasını 4,5 saniyede tamamlayan GT V8 S, 309 km/s maksimum hızıyla göz kamaştırıyor. 0-100km/s hızlanmasını 4,5 sn’de tamamlayan GT V8 S; 10,6 l/100km ortalama yakıt tüketimi ve 246 g/km CO2 emisyonu gerçekleştiriyor.

DAHA ÇEVİK, HASSAS VE İNSANI DAHA FAZLA İÇİNE ALAN BİR SÜRÜŞ DENEYİMİ

GT V8 S, tüm Continental modellerinde ortak özellik olan sürekli amortisör kontrollü trapezoid çoklu bağlantılı kendinden ayarlı arka ve çift salıncaklı alüminyum ön havalı süspansiyon sistemini muhafaza ediyor. GT V8 S’te, çok ince farklı ayarların söz konusu olduğu daha sportif bir ayar düzeni bulunuyor.

Alçaltılan spor süspansiyon (10 mm), artırılan yay oranları (önde %45, arkada %33) ve daha hoş ve hassas bir sürüş için revize edildi. Sürekli Süspansiyon Kontrol (Continuous Damping Control /CDC) sisteminin dikkatlice yeniden revize edilmesi ile yol tutuş performansındaki kazanımlara rağmen, sürüş konforunda herhangi bir taviz verilmiyor. Elektronik Denge Kontrolü de GT V8 S için en uygun seviyeye çıkarıldı.

CONTINENTAL GT V8 S’İN DIŞ TASARIMININ DÖNÜŞÜMÜ

Bentley Continental GT, ikonik Grand Tourer’in yol aracı olarak varlığını belirginleştirmeyi amaçlayan yeni dış tasarım özellikleri eklenerek yenilendi. Yeni ön tampon ile birlikte daha

küçük olan radyatör muhafazası ve yeni daha vurgulu çamurluklar, otomobilin önüne daha iddialı ve güvenli bir görünüm veriyor. Çamurluklarda bulunan yeni hava girişi, zarif metalik “B” süslemesiyle birlikte, ön tekerlek kavislerinin üzerinde geriye doğru akan Bentley’in ünlü “güç  hattını” vurgulayıp zenginleştiriyor. V8 S’in yeni parlak krom çamurluk rozetleri artık GT Speed’de kullanılan rozetlerle aynı. Son olarak yeni bir 21” beş kollu ve yönlü spor jant da V8 S için tercih edilebilecek 21” tasarımlar arasına katılıyor. Üç yeni boya rengi olan Marlin (zengin bir metalik mavi), Camel (yumuşak bir altın rengi) ve Jetstream (açık, parlak bir metalik mavi) GT’nin ikonik siluetini daha da güçlendiriyor.

EL İŞÇİLİĞİ ÜRÜNÜ ÇAĞDAŞ LÜKS

Continental GT’nin kabini; Bentley’in Crewe, İngiltere’deki rakip tanımayan atölyelerinde el emeği ile üretilen yumuşak dokunuşlu deriler, ahşap kaplamalar, cilalı metaller ve uzun tüylü halıları ile sağladığı üstün lüks ile ünlü. ‘S’ modelinin kabini, renk ve tonun duyulara daha cazip geldiği, Bentley lüksünün bütünüyle modern bir yorumunu sunuyor.  Bir dizi çarpıcı iki tonlu iç mekân ile temin edilen modeller için müşteriler on yedi renkten oluşan eksiksiz yelpazeden de seçim yapabiliyor.  Tüm Continental modellerinde olduğu gibi ‘S’ modelinde de 30GB’lik sabit disk ile tamamlanan, otomobilin navigasyon, audio ve telefon sistemlerinin yanı sıra havalı süspansiyonun sürüş ve konfor ayarlarını gösteren 8 inç dokunmatik ekranı içeren gelişmiş bilgi-eğlence teknolojisini standart olarak barındırıyor.

EŞSİZ KABİNDE YAPILAN MODERN RÖTUŞLAR

Görsel geliştirmeler Continental ürün gamının lüks kabinlerinin içinde de devam ediyor. Yeni ve modern bir düz dalgalı desen dört geniş koltuğu süslüyor, (GT Speed’de standart olan) Mulliner Sürüş Spesifikasyonu ise terzi işi İngiliz ceketlerini andıran bir daraltılmış, “küçük baklava dilimli” kapitone deseni kazanıyor. Sürücü kontrol parçaları tamamen yenilenirken, isteğe bağlı, daha organik ve spora yönelik direksiyon ve daha geniş vites kolları, dokunulabilen tırtıklı süs parçaları içeriyor. Ayrıca GT V8 S‘in tavan döşemeleri artık Alcantara. Continental ailesinde artık mevcut olan WiFi, otomobil içerisindeki tüm mobil cihazlarına internet bağlantısı sağlıyor.

BENTLEY’DEN FARKLI BİR DOKUNUŞ:

“CONTINENTAL GTC”

İlk Continental GTC zarif ve ölçülü iken, yeni modelin daha keskin hatları ve agresif duruşu araca daha çağdaş ve kaslı bir görünüm veriyor. Üretim aşamasında kullanılan en son teknolojiler, alüminyum ön kanatları (Alüminyum Super Forming) herhangi bir kaynak veya birleşme yerine gerek kalmadan üretilmesini sağlıyor ki, bu da araçta özel üretim bir karoser görünümü ve hissi yaratıyor. GTC W12’nin standart jantı olan yeni 20” altı üçlü kollu jantı parlak makine cilalı. Mulliner Sürüş Spesifikasyonlarına uygun jantlar yeni 21” yedi çift kollu, Graphite grisi renginde ve parlak makine cilalı kollara sahip jantlarla değiştiriliyor.

Üç yeni boya rengi olan Marlin (zengin bir metalik mavi), Camel (yumuşak bir altın rengi) ve Jetstream (açık, parlak bir metalik mavi) GTC’nin ikonik siluetini daha da güçlendiriyor.

Dört kişilik lüks convertible yeni, daha da geniş ve görkemli, el yapımı ve yumuşak deri kaplamaların, şık ahşap dekorların, metal görünümlü kaplamaların ve uzun tüylü zemin döşemelerinin yer aldığı bir iç mekana sahip. Altısı renk kombinasyonu olmak üzere toplam 17 deri kaplama renk seçeneği bulunuyor. Bunlar, tamamı Bentley’in yetenekli ustaları tarafından imal edilen yedi farklı ahşaptan oluşan bir seri ile kombine edildi.

GTC’nin ünlü coupe-benzeri rafine özellikleri de artırıldı. Özel yapım kumaş tavan, mükemmel ses yalıtımı sağlayan akustik cam ve gövde altı panelleri ile tamamlandı.

GTC’nin iç mekanı; ilave arka bacak mesafesi, yeni eşya saklama bölmeleri ve yedi haneli posta kodu girişi, Google Map uyumluluğunu (Pazara özgü) içeren gelişmiş uydulu navigasyonun yer aldığı, dokunmatik ekranlı, 30GB’lık yeni multi-medya sistemiyle donatıldı. Sıra dışı ses üretimi için devrimsel nitelikli Dirac Dimensions DSP (Naim for Bentley üst düzey ses / müzik sistemi), otomatik emniyet kemeri ve hava sıcaklığı ne olursa olsun konforlu bir üstü açık seyir için geliştirilen Bentley tasarımı sunroof, boyun ısıtıcı gibi yenilikçi özelliklerle daha da Pratik hale getirildi.

Sürücü kontrol parçaları tamamen yenilenirken, isteğe bağlı, daha organik ve spora yönelik direksiyon ve daha geniş vites kolları, dokunulabilen tırtıklı süs parçaları içeriyor. Continental ailesinde artık mevcut olan WiFi, otomobil içerisindeki tüm mobil cihazlarına internet bağlantısı sağlıyor. Önde ve arkada daha geniş iz mesafesi, daha keskin ve hıza duyarlı direksiyon, yeniden ayarlanmış süspansiyon ile sınıfının en heyecan verici kullanım imkanı sağlıyor. Virajlardan süratle çıkarken aracın dışa doğru kayma eğilimini azaltan ve “gaz pedalı idaresi” ile daha iyi bir çizgi ve davranış modülasyonu sağlayan, yeni 40:60 oranında arka ağırlıklı tork dağıtımı özelliğine sahip dört tekerlekten çekiş sistemi, seri araç kullanımı seven sürücülerin otomobilin çizgisini kontrol altında tutmasına ve dengeyi sağlamasına imkân veriyor. Bu çok güçlü dinamik paket, hiç olmadığı kadar hızlı vites değişimlerini mümkün kılan yeni QuickShift şanzımanın yanı sıra, daha güçlü 6.0 litre hacminde çift turboşarjlı W12 motor ile birlikte sunuluyor. 0-100 km/s hızlanmasını 4.7 saniyede tamamlıyor.

Kaputunun altında 6.0 litrelik çift turbo W12 motor ve güç aktarma organları yatıyor. Birincisi motorun gücü ve torku 575HP ve 700 Nm’den, 590 HP ve 720 Nm’ye yükseltilerek bu modelin ünlü performans sağlama özelliği korundu. Güç artışının yanı sıra yakıt verimliliğinde de yüzde 5’e varan iyileştirme gerçekleştirildi. GT W12 artık değişken motor hacmi sistemi kullanıyor. Motorun bu yeni geliştirilen versiyonu kısmi gazla çalışarak ve 12 silindirinden sadece altısını kullanarak zarafetinden ödün vermeksizin yakıt tüketimini azaltabiliyor. Böylece motorun CO2 emisyonu kilometre başına 330 gram, 100 kilometredeki kombine yakıt ekonomisi ise 14.2 litre oluyor.

YENİ FLYING SPUR W12: “SEKİZ VİTES, ALTI LİTRE VE DÖRT ÇEKER” 

Bentley’in en güçlü motoru olan 6.0 litrelik, çifte turbo şarjlı, 48 supaplı W12 bugüne kadarki en hızlı dört kapılı Bentley için de tercih edilen motor oldu. 6.000 d/d’de 625 HP güç üreten motor, 2.000 d/d’de 800 Nm maksimum torka ulaşıyor. Flying Spur’da W12’nin yanında ZF’in en son model sekiz vitesli, hızlı vites değiştiren otomatik şanzımanı bulunuyor. Flying Spur W12 motorunun değişken motor hacmi sistemi sayesinde verimlilik artarken Grand Touring yarışlarındaki kapasite de yükseliyor.  Artık Continental GT W12’de de bulunan bu sistem yakıt tüketimi düşüyor, otomobilin menzili uzuyor ve CO2 emisyonu kilometre başına 333 gram düzeyine iniyor.

Bentley’in amiral gemisi Mulsanne’ın tasarımı; sportifliğin, sağlamlığın, zarif ve şık karoser yapımının ilgi çekici bir birleşimi. Geniş motor kaputu, kaslı kemerleri ve ön kanatlardan arkaya doğru zarif bir şekilde akan, keskince biçimlendirilmiş çizgileri güç ve hareket duygusu taşır. Mulsanne’in tasarımı; benzersiz bir sportiflik, el işçiliği ve sağlamlığın kombinasyonu. Mulsanne; 1950’li yıllarda üretilen Bentley S-Type modelini hatırlatacak biçimde, Bentley’in geleneksel matris ızgarasının hakim olduğu çarpıcı bir ön cephe tasarımına ve çevresinde iki adet daha küçük ışık kümesi bulunan ve krom çerçeveli, klasik yuvarlak iç ön farlara sahipti.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu