Haberler

2’si 3 ard arda geliyor




Ünlü tasarımcı Theophilus Chin yeni nesil Audi RS3 Avant için yaptığı çalışmaları gözler önüne serdi. Tasarımında RS2 Avant’dan esintilere yer veren tasarımcının dijital imkanlardan faydalandığı kesin. Hali hazırda satışta bulunan RS3 Sportback ve yakın bir tarihte ABD’de satışa sunulacak RS3 Sedan’ın daha üstünde yer alacağı tahmin edilen model adeta Theophilus Chin’in ellerinde canlanmış.

RS2’nin büyüğü yerine daha şimdiden mini RS4 Avant damgası yiyen yeni modelin potansiyeli yüksek. Bu potansiyelde kaputun altında yatan 2.5 litrelik turbo beslemeli 5 silindirli canavarın payı büyük. Daha güç verilerine bakılmadan performanslı bir station wagon olacağı manidar gibi gözüken model 367 beygir ve 465 Nm torkla bunu adeta kanıtlıyor.

Boyutlarının büyümesi biraz ağırlığını arttırsa da bu sadece bir kaç salisesine mal oluyor. Ancak yinede yavaş kalmayan model bu güç değerleriyle 0’dan 100 km hıza çıkabilmek için 4.8 saniyeye ihtiyaç duyuyor. En üst hız olarak 250 km/s’de kalan model opsiyonel olarak 280 km/s hız limiti seçeneğiyle sipariş edilebiliyor.

Audi-RS3-Avant-2-800x480

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Normalide tavan raylari yuzunden station gibi duruyor zaten, yayvan urpertici degil, yuksek ve siradan duruyor bence rs3 ler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu