Haberler

Mercedes’iniz saatinize geliyor




Siz hala Apple Watch furyasına katılmamış olabilirsiniz ancak otomobil üreticileri birbiri ardına bu yeni cihaza yönelik çalışmalar yapıyor. Bu üreticilerden sonuncusu ise Mercedes-Benz.

Mercedes-Benz Apple Watch uygulaması çıktığında ilk odak noktası navigasyon olacak. iPhone veya Apple Watch’ınızda bir hedef belirlediğinizde bu otomatik olarak otomobilin navigasyon sistemine gönderilecek. Araç park edilip sürücüsü araçtan indiğinde ise navigasyon yönlendirmeleri tekrar Apple Watch’a geçecek. Bu uygulama Mercedes’in Google Glass için geliştirdiği uygulama ile benzerlik gösterse de bu sefer Glass uygulamasının aksine tutulma şansı var.

Alman üreticinin Silikon Vadisi’ndeki Ar-Ge merkezinde dizayn edilen uygulama bu sonbaharda COMAND Online navigasyon sistemi mevcut olan yeni C ve S serilerinde kullanılmak üzere piyasaya çıkacak. Bundan sonra diğer modellere de gelecek olan bu uygulama, ileride güncellemeler ile araçta kalan yakıt seviyesi, menzil, kilometre sayacı gibi özellikler de eklenecek.

Başta bahsettiğimiz gibi bu yeni Apple ürününe uygulama çıkaracak ilk üretici Mercedes değil, hatta ilk Alman üretici bile değil. İlk olarak BMW, Apple Watch uygulamasını geçtiğimiz Eylül’de tanıttı. Bavyeralıların ardından bu ayın başında uygulamasını tanıtan bir diğer marka ise Volkswagen’di.

Ata Aygen

1995 yılında Ankara'da doğdum, Özyeğin Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Doğduktan yalnızca üç yıl sonra otomobil modelleriyle okumayı öğrenmem, kaçınılmaz sonun habercisi gibiydi. Neredeyse doğuştan gelen bu tutkuyu biraz daha somut işlere dökme isteği de beni Otopark'a getiren şey oldu.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Oha abi çok iyi. yalnız sonda denilen yakıt sevisesi vb. gözükürse biz babadan mersoyu çalınca araç takip sistemi gibi bir şey olacak hersey ögrenilecek 😀

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu