Haberler

Güle güle Linea




Herkesin merakla beklediği Fiat’ın yeni modeli ülkemizde düzenlenen İstanbul Autoshow’da dikkatleri üzerine çekti. Linea’nın yerini alıcak modelin üretimi Bursa’da yapılacak ve 40’dan fazla ülkede satışa sunulacak. Fiat’ın yeni üyesi Aegea 4.5 metre uzunluğa, 1.78 metre genişliğe ve 1.48 metre yüksekliğe sahip ayrıca modelin dingil mesafesi ise 2.64 metre. Yeni İtalyan bagaj kısmında ise 510 litre hacime sahip. Otomobil 120 Ps ve 95 Ps güç üreten 2 adet Multijet II dizel motoru ile beraber 2 adet de benzinli motor seçeneği ile satışa sunulacak. En ekonomik seçeneğinde otomatik vites opsiyonu bulunduran Fiat yakıt tüketiminin ise 4 litre / 100 km olacağını söylüyor.

İç mekanda Uconnect eğlence sistemi ile 5 inçlik dokunmatik ekranında TomTom navigasyon sistemine sahip olan model hands free Bluetooth, mesaj okuyucu, ses tanıma, USB,AUX ve iPod bağlantı seçeneklerinin yanı sıra direksiyon üzerinden kontroller de sunuyor. Bu donanımlara ek olarak geri görüş kamerasının da olabileceği konuşuluyor.

Fiat Aegea’nın satışına Ekim ayında başlanması bekleniyor.

Volkan Hasköy

1995 İstanbul doğumluyum. Çocukken yan koltukta yaşadığım heyecanımı şimdilerde hem direksiyonda hem de Otopark.com ailesinde yaşıyorum.

İlgili Makaleler

9 Yorum

  1. oy, şükür. şükür ki dışı güzel bir araç yapmışlar. o çirkin linealardan sonra bu bayağı iyi geldi. allahım, üzerimden yük kalk resmen. günlerdir umarım çirkin bir şey olmaz, ikinci bir linea vakası kaldıramam diyordum.

  2. tasarım biraz çin işi olmuş, sanki bşeylerden esinlenmişler de esinlenmemiş gibi yapmışlar 🙂

  3. ondan çalmış bundan almış gibi yorumlar yapılıyor sürekli.piyasada birbirinden esinlenmeyen marka var mı kaldı mı? genel bir tasarım anlayışı doğuyor her marka da ona göre araçlar üretiyorlar.bence çok başarılı bir tasarım çok yakışıklı olmuş ama ismi kötü.

  4. Linea ile birlikte satılacağı söyleniyor. Bunun yansıması lineadan daha yüksek bir fiyata satılacak olması olursa -örneğin focusun fiyat bandında- ben satışlarda anormal bir yükseklik tahmin etmiyorum fakat çok az bir fiyat farkı olursa lineadan -ki ozaman da neden linea alınsın o ayrı mesele- compakt sedan liginde ekimden sonra bir satış patlaması oluşacağı kanısındayım. Özellikle Türk halkının kafasında ki sedan profiline -bagajı olsun, şekli olsun, dizel-otomatik opsiyonu olsun- tamamen uyan bir yapıya sahip olduğundan Türkiye başta olmak üzere diğer ülkelerde projenin amacına kolaylıkla ulaşacağını düşünüyorum. Fiyat konusunda 500x gibi bir politika izlerlerse nötr tepkiler olası…

    1. bir sitede fiyatın 55binden başlayacağı yazıyodu. yani başlangıç fiyatı focusla aynı olacak

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu