Haberler

Son Mohikan




Artık sayılı otomobil üreticileri V12 motor kullanmaya devam ediyor ve hatta bunların sadece birkaçı aşırı beslemeli değil. Bentley Continental, Rolls Royce Wraith, BMW 760i, Mercedes S600 ve Pagani Huayra gibi otomobillerin hepsi çift turbolu. XCar’a göre işte bu, Ferrari F12 Berlinetta’yı başyapıt yapan temel unsur.

6.3 litrelik V12, uzun motor kaputunun altında yatarken arka tekerlere de 730 beygir güç göndermekte. Aslında bu otomobil için eski kafalı demek mümkün çünkü artık pazarı düşük motor hacimli  ve hibrid araçlar doldurmaya başladı ancak F12 bunu hiç dert ediyor gibi görünmüyor.

F12 Berlinetta, Lamborghini Aventador ve Aston Martin modelleri gibi kuzenlere sahip olsa da maalesef artık bu tarz otomobiller, tarih sayfasına yavaş yavaş geçmekte. Bu videonun göstermek istediği de çok geç olmadan bu araçların niye özel olduğunu anlatmak.

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. Atmosferik araçların için benimde kullandığım bir söz son mohikanlar. Bu arada haber güzel olmuş elinize sağlık.

  2. Yanlış hatırlamıyorsam Ferrari V8 ler biturbo olarak,v12 ler de atmosferik olarak devam edecek.

  3. Ferrari boşuna dünyanın en iyi spor otomobil üreticisi değil. Enzo Ferrari “Diğerleri otomobil satabilmek için yarışır, biz ise yarışabilmek için otomobil satarız.” Şu kelime bile Ferrari’nin neden Ferrari olduğunu çok iyi özetliyor

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu