Haberler

Ford’un evcil hayvanı da Autoshow’da




Autoshow’daki Ford standının talihsiz modeli olarak kaleme alınabilecek bir otomobil olan Ford Focus ST, aslında bu talihsizliğini ailenin asi çocuğu Mustang yüzünden yaşıyor.

Standart Focus’a oranla yere daha yakın bir gövdeye, daha sert süspansiyon sistemine ve güçlü bir turbo motora sahip olan Focus ST’nin, Türkiye’de satışa çıkıp çıkmayacağı henüz kesinleşmemiş durumda. Görsel açıdan ise bal peteği desenli piano black ızgara, arka difüzör, daha büyük ve aerodinamik spoiler ve ikiye bölünmüş tek parça egzoz çıkışı, Focus ST’yi standart Focus’tan farklılaştıran detaylar. Gövde rengiyle uyumlu olan ST logolu recaro koltuklardaki parçalar da göze çarpan diğer detaylar arasında.

Gücünü 2.0 litre hacmindeki EcoBoost motorundan alan Focus ST, 250 bg güç ve 345 nm’lik torkunu yola 6 ileri manuel şanzımanla iletiyor. 0-100 km hızlanmasını 6.5 saniyede tamamlarken maksimum 248 km hıza çıkabiliyor.

Focus ST’nin performansını aynı motor hacmine sahip rakipleriyle kıyaslayacak olursak
Seat Leon Cupra, 265 bg güç 350 Nm tork üreten motoruyla 0-100 km hızlanmasını 5.9 saniyede, Renault Megane RS 265 bg güç 360 Nm torka sahip motoruyla 6 saniyede, Volkswagen Golf GTI ise 220 bg güce ve 350 Nm torka sahip motoruyla 6.5 saniyede tamamlıyor.

Ford standındaki bir diğer model olan Mustang’e olan ilgi Focus ST’yi gölgede bırakmış durumda. Seat Leon Cupra, Renault Megane RS, Volkswagen Golf GTI, Honda Civic TypeR gibi diğer Hot Hatch rakiplerinin daha fazla ilgi gördüğü fuarda, Focus ST tabiri caizse biraz üvey evlat muamelesi görüyor.

Focus ST’nin pek fazla ilgi görmemesine sevinen kişiler hiç şüphesiz, fuarda otomobillerdeki el ve parmak izlerini silmekle yükümlü olan görevliler. Eğer fuara giderseniz bu otomobilin kaputunu ve kapılarını biraz okşayarak ona yalnız olmadığını hissettirebilir ve Focus ST’yi de bu görevlilerin sevmediği araçlar kervanına katabilirsiniz.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Çoğunluğun ne amaç ile gittiği belli zaten . Şahsi olarak fiesta st ve focus st yi çok merak ettiğim için gittim .

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu