Dikkat ÇekenlerFeaturedHaberler

Koronavirüs engeli; Honda Türkiye kepenk kapatıyor!




Koronavirüs karşıtı alınan önlemler kapsamında üretimini durduran otomotiv üreticilerinden bir diğeri de Honda Türkiye oldu.

Tüm dünyanın gündeminden düşmeyen koronavirüs, üretim ve sanayi üzerinde yıkıcı etkilerine devam ediyor..  Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre 247 binden fazla kişi de görülen virüs için dünyanın her ülkesi çeşitli önlem ve kısıtlamalar aldı. Bu önemler kapsamında ülkemizde de insanların kalabalık alanlarda durması engellenmeye çalışılınıyor. Bunun bir sonucu olarak fabrikasını durduran bir diğer üretici de Honda Türkiye oldu.

Şirketin yaptığı açıklama ise şu şekilde;

Şirket  üretimini geçici bir süre durdurma kararı aldı. 

Honda Türkiye, bugün çalışanlarına ve tedarikçilerine, Coronavirus (COVID-19) salgınının etkisiyle Kocaeli Şekerpınar’daki üretim operasyonlarının geçici olarak askıya alınacağını bildirdi.

Honda Türkiye fabrikasındaki üretim 23 Mart 2020’den itibaren askıya alınacak. Bu karar, tedarik zincirlerinde yaşanan zorlukların sonucunda alınmıştır.

Şu anki plan 6 Nisan 2020 tarihinde üretimi yeniden başlatmaktır.  Ancak bu durum hükümet kararları, sağlık otoritelerinin tavsiyeleri ile piyasa ve tedarik koşullarına bağlı olarak yeniden gözden geçirilecek ve duruma göre değerlendirilecektir. 

Bilgilerinize sunarız.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu