Haberler

Bu sefer gurur Avitas Motorsports’un




Britanya’nın Motorsporları Federasyonu (MSA) tarafından geçtiğimiz ay başlatılan ve yeni yeteneklerin keşfedilmesini amaçlayan kampanyaya 150’den fazla başvuru yapıldı. Bu yoğun ilgi seçim komitesini zorlasa da hem geçmiş başarıları ve hem de geleceğe dönük motivasyonları ile öne çıkan 12 aday, perşembe günü yapılan final için çağırıldı.

İngiltere’deki Lydden Hill pistinde gerçekleşen finalde, tasarımı ve üretimi Avitaş Motorsport tarafından Türkiye’de gerçekleştirilen SuperCar Lites otomobiller kullanıldı. Önce zaman tutularak atılan turlarda hakimiyet, sürat, refleks ve gösterilen gelişim gibi kriterlere göre adaylar elemeye tabi tutuldu. Seçilen en iyi 4 aday jüri üyeleri tarafından teker teker mülakata alındı ve hem temsil yetenekleri ve hem de rallikrosa olan ilgileri ve geleceğe dönük motivasyonları sözel olarak ortaya çıkarıldı.

Tüm bu zorlu elemeler sonunda 27 yaşındaki Tom Onslow-Cole sürecin galibi oldu. Onslow-Cole daha önce İngiltere Binek Otomobiller Pist Şampiyonası’nda yarışmış ve çeşitli başarılar kazanmıştı.

Tüm masrafları MSA tarafından karşılanmak üzere, Ekim ayında Intercity IstanbulPark’ta organize edilecek Dünya Rallikros Şampiyonası’nın 11. yarışında RXLites ile yarışma hakkı kazanan Onslow-Cole, seçilmiş olmaktan dolayı son derece heyecanlıydı. “Bu sabah kazanacağımı ümit ederek uyandım ancak bunu başarmış olmak inanılmaz ve gerçekten Türkiye’de yarışacağımı bilmek çok güzel bir duygu. Bugün beklentilerimi çok yüksek tutmamaya çalıştım ama SuperCar Lites ile yaşadığım deneyim müthişti. Otomobil asfaltta son derece yüksek performansa sahip, toprakta ise benim olabileceğimden çok çok daha iyi. Türkiye’deki yarışa kadar takımla birlikte daha çok zaman geçirmek ve mümkünse bir kaç yarışa daha girmek istiyorum. Bunun için elimden geleni yapacağım. Şimdiden önümüzdeki günler için çok heyecanlıyım.”

Avitaş Motorsport Direktörü Halid Avdagiç de genç İngilizi ilk tebrik edenler arasındaydı: “MSA gibi dünyanın en önemli motorsporları federasyonlarından birinin, kendi ülkesinin yeteneklerini keşfetmek için bizim otomobillerimizi tercih etmesinin gururunu yaşıyoruz. Ayrıca, ödül olarak Intercity İstanbulPark’ta yapılacak Dünya Şampiyonası yarışını tercih etmeleri, yine ülkemiz adına bir başka büyük başarıdır. Ekim ayında TOSFED’in ev sahipliği yapacağı bu önemli hafta sonunda, bugün onlarca kişi arasından seçilen Tom Onslow-Cole yine bizim ürettiğimiz otomobille yarışacak. Bu proje o kadar büyük ses getirdi ki, önümüzdeki dönemlerde farklı ülkelerden yine bu tür genç yeteneklerin ortaya çıkarılması söz konusu. Şimdiden bu yönde talepler alıyoruz ve bu bizim için bir başka gurur kaynağı. Hem sürekli ülkemizin adının geçmesi hem de tasarlayıp ürettiğimiz otomobillerin uluslararası arenada tercih edilmesi, hepimiz adına doğru yolda olduğumuzun göstergesi.”

Dünya Rallikros Şampiyonası Lydden Hill’de organize edilecek 4. yarışla devam ederken RX Lites 2015 sezonunda ekipler ikinci yarışa çıkıyor olacak. Sezonun Türkiye ayağı ise 2 Ekim’de Intercity IstanbulPark’ta gerçekleştirilecek.

Kaynak: Tosfed

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu