Haberler

Kafamda deli sorular




Honda, uzun bir aradan sonra çıkarttığı Civic Type R’ın; “Nürburgring Önden Çekişli Otomobiller Pist Rekoru”nu kırmasıyla birlikte bir takım dedikodular ortaya çıktı. Bu dedikodulardan sonra rekorunun çalındığını düşünen rakiplerine resmi olarak savaşmaya hazır olduğu mesajı veren Honda, bir anlamda “hodri meydan” dedi.

Hatırlanacağı üzere; Mart ayı’nın başlarında Cenevre Motor Show’da tanıtılan Yeni Civic Type R, Almanya’nın efsanevi Nurburgring pistini 7:50.63’de dönerek en yakın rakibi Renault Megane RS 275 Trophy-R’den 4 sn. daha kısa bir tur zamanına imza atıp “Önden Çekişli Otomobiller Pist Rekoru”nu kırmıştı. Bu rekordan sonra ortada dolaşmaya başlayan bazı dedikodulara bir son vermeyi düşünen Honda Başmühendisi Hisayuki Yagi, bu rekorun yaklaşık 1 sene önce seri üretim modeliyle aynı motora, süspansiyona ve lastiklere sahip prototip otomobille kırıldığını açıklarken prototipte klima sisteminin bulunmadığını belirtti. Klima sisteminin olmaması nedeniyle ortaya çıkan ağırlık avantajının önüne geçtiklerini ifade eden Yagi, pistteki otomobilin takla barına sahip olduğunu ve bu sayede prototipin seri üretim modelinden daha hafif olmadığını sözlerine ekledi. Takla barıyla beraber otomobilin daha sert bir yapıya kavuşmasını da istemediklerini belirten Yagi, takla barını otomobile kauçuk parçalarla bağladıklarını ve bu sayede üretim modeliyle aynı rijitlikte bir prototip ortaya çıkartarak bu rekoru kırdıklarını ifade etti.

Üretim modeliyle aynı özellik ve kondisyonda olduğu belirtilen prototip Type R’ın kırdığı rekordan sonra rakiplerinin iştahının daha da artacağını söyleyen Yagi, rakiplerinin hızlandıkça güç/ağırlık oranının arttırılarak kendilerinin de hızlanacağını belirtmekten çekinmedi.

Burak Yavuz

1985 Ankara doğumluyum. Fırat Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği mezunuyum.Şuan bir hava yolu şirketinde uçak yapısal teknisyeni olarak çalışıyorum. 6-7 yaşımdan beri arabalarla iç içeyim. 1992 yılından bu yana biriktirdiğim, otomobil dergilerinden oluşan geniş bir koleksiyonum var. Videolarını ve haberlerini beğenerek takip ettiğim otopark.com ailesine :"Nasıl yardımcı olabilirim?" düşüncesiyle katıldım. Kimi zaman mutluluğumuza kimi zaman da hüznümüze ortak olan otomobillerin, A noktasından B noktasına gitmeye yarayan vasıtalar olmadığını gösteren OTOPARK.com ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı çok mutluyum.

İlgili Makaleler

5 Yorum

  1. yeni type r in kodu ne 1 soru
    çok tipsiz ve kaba görünüyo arka kanatla ep3 ü özletti bana ne bu böyle

  2. bugün hem crv 1.6 dizel otomatik hem de type r icin honda showroom a gittim crv 15 haziranda galerilere gelecek test sürüşü yapabilirsiniz dedi araçlar da eylül ekim dendi fiyatları honda sitesinde var. type r da ekim gibi gelecek fiyat konusunda 145 150 dediler fakat tam belli değilmiş ve renk seceneklerini sordugumda sıraya giriyorsunuz ve size elimizde kırmızısı siyahı var diyorlar siz de rengini seciyorsunuz yani biraz şansa bir durum. insanlar iki araç icinde sıraya girmişler. düşünenler 500 tl kapora verip ekim ayını bekleyebilirler bilginize.

  3. Güzel oldu bu. Type r ın rekor kırmasından rahatsızlık duyan bazı renault fan boyları laf atıyorlardı yok efendim arabada şu yok, bu yok diye. Hepsine cevap niteliğinde olmuş. Ayrıca o fanboy arkadaşlar girip baksınlar 275 trophy den neleri sökmüşler deneme sırasında.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu