Haberler

Infiniti’nin performanslı modellere bakış açısı




Infiniti’nin küresel üretim yöneticisi ve marka temsilcileri gelecekte gün yüzüne çıkma ihtimali olan yüksek performanslı araçları önemsiz gördüler.

Motoring’e konuşan Matthew Davis,”Q50 Eau Rouge konseptinin gelişimi donduruldu ama tamamiyle durdurulmadı” dedi. Sözlerine bir otomobilin “yavaş, adım adım ve akıllı” bir şekilde geliştirilmesi gerektiğinin şirketin öncelikleri olduğunu söyleyerek devam etti.

Davis süper araçları tamamen göz ardı etmezken, şu an şirketin diğer şeylere odaklanmak zorunda olduğunu belirtti.

Yüksek performanslı araçları önemsememesine rağmen, Davis şirkete “markanın içinde performans hizmeti veren bir marka” olması gerektiğini önerdi. Öyle gözüküyor ki şirket “AMG Sports” hattından performans ve stil paketlerini bünyesine katmayı düşünüyor.

Infiniti’nin Amerika Birleşik Devletleri’nde zaten “Infiniti Performans Merkezi”(IPL) var fakat Davis “IPL”nin aslında Kuzey Amerika’da kendini göstermiş bir merkez olduğunuda söylemeden edemiyor.

Infiniti güvenlik adına iyileştirmelerine devam edecek fakat önerilen raporlara göre performanslı araçlar üretmekten tamamen vazgeçmeyecek ki Q60 Coupe’nin çift turbolu, 4.7 litrelik V8 ve 408 beygir gücünde bir motor ile sunulması bunun en büyük kanıtı.

Burak İrtel

Amasyalıyım. İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği hazırlık öğrencisiyim. OTOPARK ailesini youtubedeki eğlenceli ve objektif videolarından tanıdım. Şimdi de sıkı takipçisiyim. Yenilere nazaran eski arabalara daha ilgiliyim. Özellikle 2004-2005 Peugeot 406 V6'lar bir gün sahip olmak istediğim arabalardır.

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu