Haberler

Dersine çok iyi çalışıyor




Renault Laguna IV çok yakın gelecekte yollarda olacak. Aracın yollara çıkmışı için 2016 planlanıyor.

Yakalanan gizli fotoğraflar gösteriyor ki, araç artık tasarımdan çıkıp testlere girmeye başlamış. Aracın önünde yeni Renault Espace’ten izler görüyoruz. Büyütülmüş ve kendine güveni temsil eden logo, yeni kızgın farlar, daha aşağıya konumlandırılmış Almanvari yeni ön ızgara, sis farlarının üzerini bir kaş gibi kaplayan LED gündüz farları ilk başta dikkat çeken detayları. Ayrıca araçta yüksek hızlarda aero dinamiği arttıran aktif ızgara sistemi de kullanılacak. Arkada ise bagaj kapağının etrafını dönen LED farlar fren lambası işlevi görürken, Renault’un yeni tasarım anlayışı konusunda ciddi bir bakış açısı yaratıyor.

Aracın içerisinde Renault’tan beklemeyen harika bir vites topuzu, orta konsola yatay olarak konumlandırılmış bilgi-eğlence ekranı, elekronik el freni ve orta konsolda yer alan düğmeler Espace örnek alınarak tasarlanmış.

Araçta 1.6 TCe 160 ve 200 beygirlik motorlar ile 1.6 dCi 130 ve 160 beygirlik motorlar kullanılacak. Aracın 1.6 dCi 130 beygirlik motorunda tek turbo kullanılırken, 160 beygirlik versiyonunda çift turbo kullanılacak. 1.6 TCe 200 beygirlik model Clio RS’te kullanılan motorun aynısı olacak. Aracın 6 ileri manuel ve 7 ileri çift kavramalı debriyajlı otomatik vites kutuları bulunacak.

Aracın başlangıç fiyatının €28.900 başlanacağı tahmin ediliyor.

Onur KALENDER

1985 doğumluyum. Otomobillere olan sevdam ilk hatırladığım otomobil olan Volvo 360 ile başladı. Geceler boyu uykusuz otomobil dergilerini ezberlemem, kendi tasarımlarımı yapmam ve son olarak da otopark ailesine katılmamla devam ediyor.

İlgili Makaleler

9 Yorum

    1. Katılıyorum.Özellikle ekran çerçevesinin çok kalın olması çok kaba göstermiş.

    2. Prototipe geliştirme, deneme amaçlı takılan ekran. Ne alakası var sökmeyle uhuyla.

  1. bu sefer oldu mu acaba? nedense ısınamıyorum şu renault’a. bir şekilde kullanırken gıcık olduğum özellikler koyuyorlar arabaya. ergonomik değil bu
    güne kadar tecrübe ettiğim renaultlar

  2. Site yöneticileri ve arkadaşlar son iki foto yeni megane’a (yada makyajlı megane her neyse sonuç olarak kesin megane)ait bakın anlarsınız zaten

    1. Son iki fotoğraftaki araç Megane olup, Laguna’da kullanılacak yeni bilgi-eğlence sistemi Megane konsolunda denendiği için fotğraflara eklendi.

  3. Dış tasarımı beğendim ben. İç tasarımda da ufak dokunuşlarla çok daha iyi olabilirmiş aynen söylendiği gibi ekranın köşeleri fazla kalın onlar inceltilmeli biraz. Onun dışında canlı görmemiş olsak da o havalandırmalar laguna gibi ağır bir arabaya göre fazla sportif ve ucuz durmuş gibi geldi bana.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu