Haberler

Civic göz kırptı




Yeni nesil Honda Civic’in iç mekanını da gösteren yeni casus fotoğrafları yayınlandı. Havluya benzer bir örtüyle kısmen örtülmüş de olsa gözüken kısımlarından anlaşılan o ki güncel Civic’e göre çok daha sade ve genel olarak temiz gözüken bir tasarıma gidilmiş. Medya sistemi için kullanılan ekranın küçük olması görüntülenen otomobilin daha alt modellerden biri olabileceğine işaret ederken klima kontrollerinin altında da devasa bir eşya gözü görülebiliyor, ancak bu bir prototip olduğundan bu boşluklar piyasaya sürülmeden doldurulabilir de.

Görüntülenen otomobil CVT şanzımana ve yeni 3 kollu çok fonksiyonlu bir direksiyona sahip. Ayrıca orta konsolda kumaş kaplı ve altında gayet geniş bir eşya gözü olan bir kol dayama da mevcut. Bunun önünde ise iki adet bardaklık bulunuyor.

Gövde tamamen kamufle edilmiş olsa da daha önce sızan bir patent tasarımı otomobilin bir coupe gibi görünmesini sağlayacak eğimli bir tavan çizgisine sahip olduğunun işaretlerini veriyordu. Arkada bumerang şeklinde farlar, önde ise büyük hava girişleri ve farları birbirine bağlayan kalın krom bir çıta ile agresif bir görünüm otomobilin tasarımını tamamlayan unsurlardan.

Honda, yeni Civic’in global bir model olacağını ve 4 silindirli 1.5 litre iVTEC Turbo motorla sunulacağını duyurmuştu. Bu motor, isteğe bağlı olarak gücünü yere yeni bir CVT ile veya manuel şanzıman ile iletecek. 10. nesil Civic, bu sonbaharda ABD’de satışa sunulacak.

Ata Aygen

1995 yılında Ankara'da doğdum, Özyeğin Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Doğduktan yalnızca üç yıl sonra otomobil modelleriyle okumayı öğrenmem, kaçınılmaz sonun habercisi gibiydi. Neredeyse doğuştan gelen bu tutkuyu biraz daha somut işlere dökme isteği de beni Otopark'a getiren şey oldu.

İlgili Makaleler

5 Yorum

    1. 1.5 motor için gayet güzel bir değer. Tabi sözkonusu Honda olunca rakamlardan ziyade motorun karakteristiği hakkında beklentiler daha yüksek oluyor, yoksa turbo ile daha fazla güç de alabilirdi marka.

  1. Ya cvt vite ne ya tork konvörtörlü f1 vitesten buna geçiyorsalar fd6 sahip olduğumuz son civic olcak galiba

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu