Haberler

Hızlansa da M olmayacak




İngiliz basınının yayınladığı son haberlere göre BMW 2016 yılında i8’in daha güçlü bir versiyonunu tanıtacak.

BMW’nin M departmanı geçtiğimiz yıl i8 için hiçbir geliştirmeyi planlamadıklarını kesin bir dille açıklamış olsa da bu Bavyeralı üreticinin hibrit spor otomobilinin daha da hızlanmayacağı anlamına gelmiyor. Güvenilir kaynaklardan edinilen bilgiye göre daha güçlü bir i8 şu an geliştirme aşamasında ve gelecek yıl piyasaya sürülecek.

Daha sportif i8’in ilk geliştirmesi 1.5 litrelik turbo destekli 3 silindirli motorunun yerini 2.0 litrelik 4 silindirli bir üniteye bırakması olacak. Tek başına 300 bhp’den (224 kW) fazla güç üretmesi beklenen bu motor, elektrikli üniteyle birlikte toplamda 450 bhp’lik (336 kW) maksimum güç değerine ulaşacak. Bu da standart i8’den neredeyse 100 bhp (75 kW) daha güçlü olduğu anlamına geliyor.

Raporda ayrıca aracın 1,485 kg’lık ağırlığının çok fazla değişmeyeceği belirtilmiş. Boyutu artan motorun getirdiği ağırlığı dengelemek için iç mekanda ve koltukların yerleşiminde değişiklikler yapılmış. Ayrıca bazı karbonfiber gövde panelleri boyasız bırakılmış. Gücü arttırırken ağırlığı dengede tutmak adına çok çalışan BMW mühendisleri aracın 0-100 km/h (0-62 mph) hızlanmasını i8’in 4.4 saniyelik süresinin altına çekmeyi başarmış. Yeni sürenin 4 saniyenin altında olacağı belirtiliyor.

BMW i8S olarak adlandırılabileceği düşünülen hibrit spor otomobilin Alman üreticinin 100. yıl özel versiyonu olarak piyasaya sürülebileceği de diğer dedikodular arasında.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu