Haberler

Yeni C-MAX Türkiye’de




MPV segmentinin en önemli üyelerinden olan Ford C-MAX, geçirdiği ağır makyaj sonrasında ülkemizde de satışa sunuldu.

Ön yüzü daha da keskin hatlara kavuşan modelin arka görünümünde daha canlı gözüken farlar dikkat çekerken önceki modelin arka far yapısı aynen korunmuş. Yapılan değişikliklerle birlikte daha agresif ve spor bir tasarıma kavuşan C-MAX ailesini artık, eklenen yeni renk seçenekleri sayesinde önceki nesile nazaran daha renkli görebileceğiz.

Ford, C-MAX ailesinin bir diğer üyesi olan Grand C-MAX’i de kaldığı yerden devam ettirmiş. Bu sınıfta kayar kapılarıyla ön plana çıkan model, daha geniş aile babalarının tercihi olmaya devem edecek.

İç mekandaki genel yapının korunduğunu gördüğümüz otomobilde; 3 kollu direksiyon, yeni klima ve müzik sistemi kontrolleri hemen dikkat çekiyor. İsteğe bağlı olarak sunulan 8 inçlik yüksek çözünürlüğe sahip dokunmatik ekranla çok modern bir görünüme kavuşan iç mekan oldukça fonksiyonel özellikler sunuyor.

Ford, önceki C-MAX’de kullandığı özellikleri daha da geliştirirken Yeni C-MAX’deki Trend ve Titanium donanım seviyelerini korumuş.

Aktif Ön Izgara, Akıllı Şarj Sistemi, Dinamik Bi-Xenon Farlar, Otomatik Dikey-Paralel Park Sistemi, Aktif Şehir içi Güvenlik Sistemi ve Çapraz Trafik Uyarı Sistemi gibi yepyeni donanımlara sahip olan Yeni C-MAX ailesinde daha önce X Paket içerisine dahil olan Bi-Xenon far seçeneği yeni modelde ne yazık ki tek başına sunuluyor.

Cam tavan, anahtarsız giriş ve çalıştırma, 17 jant, temassız açılabilen otomatik bagaj kapağı gibi özelliklerin sunulduğu X Paket’in yanında Navigasyon Paketi ve güvenlik sistemlerinin de bulunduğu Tekno Paketi’nin satın alınabildiği Yeni C-MAX, bu paketlerle neredeyse eksiksiz bir donanım seviyesine ulaşıyor.

Motor gamının da elden geçirildiği Yeni C-MAX’in giriş seviyesinde; 1.6 lt 125 BG gücünde Duratec Ti-VCT benzinli motor sunulurken benzinli motor seçeneklerinde ayrıca 1.5 lt 182 BG gücünde EcoBoost motor da yer alıyor. Dizel motor seçeneğinde emektar; 115 BG güç ve 270 Nm tork üreten 1.6 TDCi ünite bulunurken bu motor sadece 6 ileri manuel şanzımanla alınabiliyor.

Ailenin 7 koltuklu üyesi Grand C-MAX’de ise sadece 1.5 lt EcoBoost ve 1.6 TDCi motorları kullanılırken her iki kasa tipinde de sadece 1.5 lt EcoBoost motorlarıyla otomatik şanzıman standart olarak sunuluyor ve diğer motor seçeneklerinde ne yazık ki otomatik şanzıman alınamıyor.

Geçmişte oldukça yüksek satış adedine ulaşan C-MAX ailesi, geçirdiği operasyonla birlikte daha elit bir yapıya kavuşurken opsiyon donanımlarıyla birlikte 100.000 TL seviyesine yaklaşıyor.

Aşağıda yeni C-MAX aliesinin güncel fiyat listesini bulabilirsiniz.

  • C-MAX Trend 1.6 125PS                                      63.900 TL
  • C-MAX Trend 1.5 EB 182PS A/T                          76.900 TL
  • C-MAX Trend 1.6 TDCI 115PS                             76.900 TL
  • C-MAX Titanium 1.5 EB 182PS A/T                     82.900 TL
  • C-MAX Titanium 1.6 TDCI 115PS                        82.900 TL
  • Grand C-MAX Titanium 1.5 EB 182 PS A/T         88.905 TL
  • Grand C-MAX Titanium 1.6 TDCI 115 PS            88.905 TL

 

 

Burak Yavuz

1985 Ankara doğumluyum. Fırat Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği mezunuyum.Şuan bir hava yolu şirketinde uçak yapısal teknisyeni olarak çalışıyorum. 6-7 yaşımdan beri arabalarla iç içeyim. 1992 yılından bu yana biriktirdiğim, otomobil dergilerinden oluşan geniş bir koleksiyonum var. Videolarını ve haberlerini beğenerek takip ettiğim otopark.com ailesine :"Nasıl yardımcı olabilirim?" düşüncesiyle katıldım. Kimi zaman mutluluğumuza kimi zaman da hüznümüze ortak olan otomobillerin, A noktasından B noktasına gitmeye yarayan vasıtalar olmadığını gösteren OTOPARK.com ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı çok mutluyum.

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu