Haberler

İnleyen “wastegate”ler ruhumu sardı




Nissan’ın Le Mans’da yarışan arabalarından bir tanesi olan GTR LM Nismo hakkında sizleri bilgilendirmiştik ancak pistle nasıl başa çıktığını gösteren bir video kaynak olmaması sebebiyle siteye konulmamıştı. Nissan bir video yayınladı ve bu deneyimi normal bir GTR yol otomobili ile bizlere aktarmak istedi.

Yarış sonunda birinciliği Porsche kaptırmamış olsa da Nissan’ı, bu sene katıldığı arabadan dolayı tebrik etmek gerekir. Alışılmadık bir motor düzeni (önden motor, önden çekiş) ile inovasyonu öne çıkaran markanın bu yenilikçi çalışmaları birçok Le Mans hayranının saygısını kazandı. Sonuçta Le Mans bir dayanıklılık yarışı ve her sene yeni teknolojilerin ortaya çıkışıyla rekabet daha da kızışıyor ve bu da haliyle izlenmesi daha keyifli bir yarış ortaya koyuyor.

İzleyeceğiniz video ısınma turlarından sonra kapatılan pistte çekildi dolayısıyla araçlar belli bir hız sınırında pisti turlayabildi. Aracın hızı ve devri de ekranda gösterilmiyor ancak bu sizi sıkıcı olduğu fikrine kesinlikle düşürmesin çünkü çığlık atan V6 ve ciğerlerini sonuna kadar dolduran büyük turbo sesleri eşliğinde 6 dakikalık bir meditasyon sizleri bekliyor!

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu