Haberler

Çok can yakacak




Audi A5’in 2016 sonu yada 2017 başında piyasaya sürüleceği tahmin edilen yeni jenerasyonu kameralara yakalandı.

Q7 gibi yeni MLB Evo platformu üzerine inşa edilecek olan yeni A5 kullanılan yüksek dayanımlı çelik ve alüminyum parçaları sayesinde önceki nesline göre 100 kg hafiflemeyi başarmış. Kamuflajlı fotoğraflardan gözüktüğü kadarı ile biraz daha genişleyip uzayan A5 daha oturaklı bir görünüme kavuşmuş fakat genel çizgisini bozmamış.

Güncel jenerasyonda olduğu gibi hem 3 hem de 5 kapılı versiyonları olacak olan A5 oldukça geniş bir motor yelpazesine de sahip olacak gibi; 2.0 lt 190 PS TFSI, 120 ile 220 PS arasında değişen 2.0 lt TDI ve quattro seçeneğini standart olarak sunacak olan 3.0 lt 272 PS TDI motor seçenekleri ile satışa sunulacak olan A5 eğlence kategorisinde de oldukça sağlam bir ele sahip. Hem 3.0 lt benzinli hem de 3.0 lt twin-turbo dizel motor ile gelecek olan S5’ten fazlasını isteyenler için ise RS5 atmosferik 4.2 lt V8’e veda ederek, 3.6 litrelik yaklaşık 500 Hp üretecek olan twin-turbo motoru ile göreve hazır olacak. Ayrıca A5 bir de çevreci e-tron modeli ile de piyasaya sürülecek. e-tron modelinin dizel bir motor ile kombine edileceği söylense de bunun hangi dizel olacağı henüz belli değil.

Kamuflajız olarak resmi tanıtımının Cenevre’de yapılması beklenen yeni A5 için Ağustos 2016 için bir üretim bandının hazırlandığı da gelen diğer bilgiler arasında.

 

Utku Ulaş Tekin

Dört yaşımdayken babamın aldığı benden bir kaç ay büyük olan 92 model Renault Spring ile başladı tüm bu macera. İnsanların kullandığı hareket eden nesnelerin keşfine başlıyordum. Yaşım ilerledikçe daha da artan bir heyecan oldu bu nesneler içimde. Sonradan bu nesnelerin aslında nesne olmadığını, sadece otomobil tutkunu olan insanlar tarafından görülebilen ruhları olduğunu keşfettim. Fakat sıkıntı bu ruhları görebilen diğer insanları bulmaktı. Arayışın son bulduğu durak ise Otopark.com oldu.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu