FeaturedHaberler

Formula 1 aracı ayağınıza geldi: Rodin FZED!




Yüksek teknolojiye sahip Formula 1 araçları paha biçilemez oldukları için müzayedeler dışında normal kullanıcılara ulaşamıyor. Ancak Yeni Zelanda merkezli otomobil üreticisi olan Rodin Cars, Rodin FZED ile F1 araçlarını normal kullanıcıların beğenisine sunuyor!

Rodin FZED ile Formula 1 aracı deneyimine ne dersiniz?

Rodin FZED, aslında sıfırdan geliştirilen bir Formula 1 aracı değil. Bu yarış aracının kökenleri bir deneyim aracı olan Lotus Exos T125’e dayanıyor. Exos T125, Asetto Corsa oynayan otomobil meraklılarına tanıdık gelecektir. Az sayıda üretilen bu modelin bir örneği ise FZED’in geliştirme sürecinde kullanılmış. Yani önümüzde Formula 1 teknolojileriyle geliştirilmiş bir yarış otomobilinin klonu bulunuyor.

Karbon fiber şasiye ve gövde parçalarına sahip olan Rodin FZED’in ağırlığı bu sayede yalnızca 610 kilogram olmuş. Gücünü Cosworth’un geliştirdiği 3.8 litrelik atmosferik V8 motordan alan araç, 9.600 devirde 675 beygir güç üretebiliyor. Bu değer bir Formula 1 aracı için düşük gibi görünse de, firma yetkilileri pist şartlarında olağanüstü deneyim sunduğu vaadinde bulunuyor.

Rodin Cars, aracın parçaları konusunda da Formula 1 üreticileriyle yakın temasta olduğunu belirtiyor. Örneğin; karbon fiber frenler Brembo’dan temin edilirken, dört yönlü amortisör sistemini Öhlins üretiyor. Ricardo üretimi 6 ileri sıralı şanzıman ve Avon yarış lastikleri ise klasik araçlardan farklılık gösteriyor.

Bu heyecan verici aracın en merak edilen tarafı ise şüphesiz fiyatı. Rodin her ne kadar net bir fiyat vermekten kaçınsa da FZED’in başlangıç fiyatının 650.000 dolar olduğu belirtiliyor. Günümüz F1 araçlarındaki V6 turbo hibrit ünitelerin 6-8 milyon dolar arası bir değerlemeye sahip olduğu düşünülürse Rodin FZED’e kesinlikle şans tanınabilir.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

6 Yorum

  1. Bunlar konforlu araçlar değil, boşuna özenmeyin. Binmesi dert, inmesi dert, kullanması dert, park etmesi desen işkence, her yere bırakamazsın, yakıt konusunda çok hassas. Benim bir yakınımda vardı eskiden, ondan biliyorum, hatta 3-5 gün kadar da bende kalmıştı bir dönem. Benden söylemesi davulun sesi uzaktan hoştur…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu