Haberler

Çok farklı olacak!




Renault, ikinci nesil Koleos hakkında sızdırılan bilgilerle modeli hakkında daha da merak uyandırmayı başarıyor desek yanlış olmaz zira artan pazar ihtiyacı ve rakipleriyle başa çıkmanın başka bir yolu daha yok. Önümüzdeki sene satışta olması beklenen yeni Koleos hakkında Hindistan menşeili IndianAutosBlog’a konuşan Renault tasarım başkan yardımcısı Laurens van den Acker, yeni Koleos’un şu anki formundan tamamiyle farklı bir hale kavuşacağının üstüne bastı.

Boyutları itibariyle C ve D sınıfı arasında olan güncel Koleos’un yerini alacak yeni çocuk, sahip olacağı CMF platformuyla orta sınıf SUV sınfına girecek. Renault CMF platformunu Nissan ile ortak geliştirmişti.

Yeni Koleos’u tanımlarken sarfettiği cümleler pazara dişli bir rakibin geldiğinin habercisi: “Daha ciddi, daha sofistike, daha kaliteli bir otomobil olacak.” 7 koltuklu oturma düzenine sahip olup olmayacağını açıklamayan Acker, zaten Espace modelinin 7 koltuğa sahip olduğundan Koleos’un böyle bir yetiye sahip olup olmayacağını bilmediğini söyledi.

van den Acker diğer detayların önümüzdeki sene başında ortaya çıkacağını ekledi. Bugüne kadar gelen dedikodular ise aracın Çin’de geliştirildiği, beş metreden daha uzun olduğu ve Güney Kore’de üretilme ihtimalinin oldukça yüksek olduğu yönünde. Samsung ile anlaşma yapan Renault, Koleos’u Renault Samsung QM5 adı altında şu an satıyor. Avrupa pazarına giriş yapıp yapmayacağı da ayrı bir muamma olan Koleos’un Avustralya’da satılması ise kesinlikle onaylanan bilgiler arasında.

okan

1995 yılından doğdum. Ekonomi bölümü öğrencisiyim. Otopark ile ilk tanışmam 2013 yılına dayanmakta. Otomobil sevgimi ve bilgimi köklendiren bu oluşumda 2015 yılının başından beri aktif olarak çalışmaktayım.

İlgili Makaleler

3 Yorum

    1. Evet üstüne gelecek. Nissan Qashai ve X-Trail ilişkisi gibi olacak yani. Koleos C-D arası bir modeldi, Kadjar C-SUV. Yenisi de D-SUV olur.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu