Haberler

SAAB’ın reenkarnasyonuna az kaldı




SAAB’ın sahibi National Electric Vehicle Sweden (NEVS) Çin’de kurmayı planladıkları fabrika hakkında detaylı bilgileri basın ile paylaştı.

Yapılan açıklamaya göre kurulacak olan fabrika Çin’in güney batı bölgesinde kalan Tianjin kentinde inşaa edilecek ve sadece elektrikli otomobiller üretecek. Tamamlandığında yıllık maksimum 200.000 adet otomobil üretme kapasitesine sahip olacak olan fabrikanın başlarda daha düşük bir üretim seviyesi ile başlayacağı ve zaman içerisinde tam üretim kapasitesine çıkacağı belirtildi.

1.2 milyon Yuan (yaklaşık 193 milyon dolar) yatırım yapılacak olan fabrika da şimdilik hangi modellerin üretileceği ise belirsiz. Modellerden bağımsız olarak ise, üretilcek olan modellerin SAAB amblemi taşıyacağı ise kesin. Şimdilik ufukta başka bir marka ile ortaklık kurmak ve ortak platformlar üzerine elektrikli otomobiller üretmek gibi bir plan da bulunmamakta.

Otomotiv dünyasındaki ortaklıklar haricinde NEVS, Çinli State Research Information Technology and Beijing Teamsun Technology Co ile yaptığı ortaklık ile projeye 200 milyon Yuan’lık (yaklaşık 32.2 milyon dolar) bir destek sağladı.

Utku Ulaş Tekin

Dört yaşımdayken babamın aldığı benden bir kaç ay büyük olan 92 model Renault Spring ile başladı tüm bu macera. İnsanların kullandığı hareket eden nesnelerin keşfine başlıyordum. Yaşım ilerledikçe daha da artan bir heyecan oldu bu nesneler içimde. Sonradan bu nesnelerin aslında nesne olmadığını, sadece otomobil tutkunu olan insanlar tarafından görülebilen ruhları olduğunu keşfettim. Fakat sıkıntı bu ruhları görebilen diğer insanları bulmaktı. Arayışın son bulduğu durak ise Otopark.com oldu.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu