Haberler

Hacettepe Racing ‘Formula Student’ı yıktı




Dünyanın en büyük proje ve mühedislik yarışması sayılan Formula Student’a kendi yarış aracı tasarımıyla katılan Hacettepe Racing, 8-12 Temmuz tarihleri arasında İngiltere’deki Silverstone Formula 1 pistinde gerçekleşen yarışmada mühendislik tasarımı kategorisinde 3. olarak ülkemizi başarıyıla temsil etti.

İngiltere’deki Silverstone pistinde her yıl düzenlenen Formula Student yarışmasında üniversite öğrencilerinden oluşan takım, belirli teknik kurallar çerçevesinde formula tipi bir yarış aracı tasarlayıp, üreterek çeşitli yarışmalara katılır. Ayrıca öğrenciler araç üretiminin yanında takımı sanal bir firma gibi düşünerek pazar araştırmaları, maliyet analizleri yaparlar.

Yarışma, öğrencilerin mühendislik becerilerinin yanında, takım çalışması, zaman yönetimi, proje yönetimi, bütçe yönetimi ve sunum becerilerinin de gelişmesini amaçlıyor.

Dünyanın önde gelen üniversitelerinden 150’ye yakın takımın katıldığı yarışmaya bu sene araç tasarımıyla katılan Hacettepe Racing, seneye tasarladığı aracın üretimini tamamlayarak, ürettiği araçla ülkemizi temsil edecek.

hacettepe2

Kaynak: Tosfed

 

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu