Haberler

Ne 7 koltuklu mu, hem de hibrid




Makyajlı ve 7 koltuklu BMW X1 casus fotoğrafçılar tarafından yakalandı, hem de plug-in hibrid motoruyla birlikte.

Güney Avrupa’da test edilirken yakalanan model üzerinde olan kamuflajdan anlaşıldığı üzre tasarımda da birkaç ufak dokunuşa sahip. Görünüşteki ve donanımlardaki değişikliklerin aksine şüphesiz bu araçtaki en büyük değişim 3 silindirli 1.5 litrelik benzinli motoruyla beraber plug-in hibrid sistemine bünyesinde yer vermesi.

2 serisi Active Tourer’dan hatırladığımız 1.5 litrelik 3 silindirli motor 136 beygir ve 220 Nm tork üretiyor. Bunun yanı sıra 65 kW’lık elektrik motorunu benzinli motora kombine eden model bu motordan da 88 beygir ve 165 Nm tork sağlıyor.

Plug-in Hibrid sistemiyle şaşırtan yeni BMW X1, motorunun yanı sıra iç kabininde bulundurduğu 7 koltuğuyla da parmak ısırtıyor. UKL platformunda yükselecek olan model 5 koltuklu versiyona göre daha büyük bir hacme sahip ancak yine de en arka sıradaki 2 koltukta çocuklar haricinde başka bireylerin seyahat etmesi pek mümkün değil gibi görünüyor.

Yeni nesil güçlü SUV’ların karşısında hibrid sistemi gibi güzel bir silaha sahip olan yedi koltuklu yeni BMW X1’in piyasada kendine yer bulma açısından şansı yüksek gibi görünüyor.

Yeni BMW X1’in Frankfurt Motor Show’da gözler önüne serilmesi beklenirken eğer yetişmezse en yakın tarih için gelecek yılı beklememiz gerektiği de notların arasında belirtilmiş.

 

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. bu boyuttaki bir aracın 3. sıra koltuklarda çocuklar bile rahat seyahat edemez. 0-3 yaş gurubu anca.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu