Haberler

Yeni Q5’e S dokunuşu




Marc Lichte’nin Audi tasarım departmanının başına geçmesinden önce tasarlanan son araçlardan olan yeni Audi Q5’in tasarımını hayal etmek, bu sebepten dolayı pek de zor değil.

Audi’nin yeni tasarım anlayışı öncesi son araçlarından olacak olan Q5’in, bu tasarımda da görüldüğü üzere küçük bir Q7 gibi gözükmesi muhtemel. Yeni A4 ile MLB Evo platformunu paylaşacak olan yeni Q5, bu sayede önceki jenerasyona göre yaklaşık 100 kg’lık bir ağırlık tasarrufu sağlayacak.

2014’te çıkan söylentilere göre otomobil, arka tekerleklere güç vermek için elektrik motorlarının kullanıldığı e-quattro sistemi ile satışa sunulabilir. Bunun dışında motor seçeneklerinin çoğunu A4 ile paylaşacak otomobilde 190 HP/320 Nm ve 252 HP/370 Nm’lik değerlere sahip 2.0 TFSI benzinli motorlar ile 150 HP/320 Nm ve 190 HP/400 Nm’lik 2.0 TDI ile 218 HP/400 Nm ve 272 HP/600 Nm’lik 3.0 TDI dizel motorlara yer verilecek. Henüz yeni A4’te yer almayan 3.0 TFSI benzinli motor seçeneğinin Q5 ile sunulması bekleniyor.

Yeni Q5’in boyutları, kendini Q3’ten ayırmak için biraz büyüyecek gibi ve bunun sonucunda özellikle arka bölümde daha ferah bir iç mekan sunacak. 12.3 inçlik dijital Audi Virtual Cockpit gösterge paneli yeni Q5’te de sunulacak ve müşteriler bu gösterge paneli sayesinde orta konsoldaki düğme kalabalığından biraz olsun kurtulmuş olacak.

Yeni Q5’in resmi tanıtımının 2016 sonunda yapılması ve önümüzdeki sene başında yeni Q5’in habercisi bir konseptin gösterilmesi bekleniyor.

Ata Aygen

1995 yılında Ankara'da doğdum, Özyeğin Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Doğduktan yalnızca üç yıl sonra otomobil modelleriyle okumayı öğrenmem, kaçınılmaz sonun habercisi gibiydi. Neredeyse doğuştan gelen bu tutkuyu biraz daha somut işlere dökme isteği de beni Otopark'a getiren şey oldu.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu