Haberler

İşte karşınızda Fogatti Kayron




Jakusa Desing’ın Macar tasarımcısı Tamas Jakus Ford Ka’nın Bugatti Veyron’un karoseriyle birleştirildiği bir çalışmayı gözler önüne serdi.

Ford Ka’nın ve Bugatti Veyron’un ortaklaşa kullanıldığı görüntüde dijital ortamlardan yararlanıldığı aşikar. Bunu nasıl başardığı sorulan tasarımcı ise iki modelinde ayrıntılarından yola çıktığını, ilk olarak ayrıntılarını yerine oturttuğunu belirtmiş ve bunun herhangi bir benzerinin bulunmadığını da eklemiş.

İlk başta böyle bir çalışmayı reel bir fotoğrafla yapmak konusunda şüpheleri olduğunu fakat zaman geçtikçe işine yaradığını belirtmiş. Hangisini hangisinin üzerine inşaa etme konusunda karar kılmasını sağlayan görüntü, Ford Ka’nın parçalarını (jantlar dahil) Bugatti Veyron’un karoserinin üzerine oturtunca ne kadar akıllıca bir seçim olduğunu ortaya çıkarmış.

İki modeli de ortak kullandıklarına ve işlemi Bugatti Veyron’un karoseri üzerinde yaptıklarına göre tasarımcı bu sanal modelin ismini de ‘Fogatti Kayron’ olarak belirlemiş.

İki modelin fotoğrafını da üst üste editlenmiş biçimde yayınlayan tasarımcı şaşkınlığımızı kat ve kat arttırıyor. Hatta insanın aklına gelmiyor değil, W16 motora sahip 4 turbolu minyon bir şehir canavarı…

fogatti1

 

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu