Haberler

Skoda’dan hibrid atağı




Skoda’nın ürün gamı, planlanan plug-in hibrid modellerle daha da çevreci bir hale gelecek. 2019’da piyasaya sürülmesi planlanan hibrid Kodiaq, plug-in hibrid Superb‘i takip etmiş olacak ve Skoda’nın ürün gamında elektriğe daha çok yer verme planının ilk aşaması hayata geçecek.

Skoda CEO‘su Bernhard Mair, Auto Express‘e verdiği röportajda Kodiaq’ın hibrid versiyonun hibrid Superb’den hemen sonra piyasaya çıkacağını belirtti. Bu hibrid SUV, markanın segmentteki atağının yalnızca küçük bir parçası. Skoda, 2025’te dünya çapında 18 milyon adede çıkması öngörülen segmentte kendine bir yer edinmek istiyor.

Hem Kodiaq hem de Superb, VW Passat GTE’de kullanılan benzin-elektrik motoru kombinasyonunu kullanacak. Kaputun altındaki 1.4 TSI benzinli motor, 85 kW‘lık (114 HP) elektrik motoruyla beraber çalışarak toplam maksimum gücü 215 HP‘ye çıkaracak ve yalnızca 39g/km‘lik CO2 emisyon değeri sunacak. Büyük gövdesi sebebiyle Kodiaq’ta emisyon değerinin biraz daha yüksek olması bekleniyor.

Kodiaq plug-in hibrid, öncelikle Çin’de satışa sunulacak ve daha sonra Avrupa’ya gelecek. Skoda’nın büyük SUV’u Amerika pazarı için uygun bir otomobil olsa da Skoda, Amerika’ya gidip gitmeyeceğine 2017‘de karar verecek.

Yeni Kodiaq’ın çıkışından sonra üretici, 2020’ye kadar tamamen elektrikli bir SUV da üretmek istiyor. Mair, elektrikli bir SUV’un harika olacağını ve en baştan itibaren elektrikli bir otomobil olmak üzere tasarlanıp üretileceğini, bunun da kaliteyi ve verimliliği çok üst düzeylere taşıyacağını belirtti. Mair, Skoda’nın 2025’e kadar 5 tamamen elektrikli modeli tanıtacağının da sinyallerini vermiş oldu.

Skoda, elektrikli ve hibrid otomobillerle ilgili planlarını resmi olarak 2017’de açıklayacak.

Ata Aygen

1995 yılında Ankara'da doğdum, Özyeğin Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Doğduktan yalnızca üç yıl sonra otomobil modelleriyle okumayı öğrenmem, kaçınılmaz sonun habercisi gibiydi. Neredeyse doğuştan gelen bu tutkuyu biraz daha somut işlere dökme isteği de beni Otopark'a getiren şey oldu.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu