Haberler

Kilitlide yeni çağ




Mercedes-AMG C63 S Coupe arkadan elektrikli diferansiyel kilidi ile yüksek hızlarda viraj dönme şampiyonu olacak.

90’lar da Pirelli’nin “kontrolsüz güç, güç değildir” sloganı otomobil dünyası için çok doğru bir tespittir. Özellikle spor otomobillerle haşır neşir olanlar arkadan çekişli otomobillere bayılırlar. Hele bir de kilitli diferansiyelleri varsa sürüş keyfinin doruğa çıktığını söylerler. Mercedes tam da spor otomobil severlere göre bir otomobili asfalta çıkardı. 4 litrelik çift turbolu V8 silindirli motora sahip Mercedes-AMG C63 S Coupe 0’dan 100’e 4 saniyenin altında ulaşarak performans anlamındaki ciddiyetini de gözler önüne seriyor.

Bu coupe; hıza duyarlı direksiyon, adaptif süspansiyon, dinamik tasarım ve rijit gövdesi ile tam bir yol canavarı olacak. Ayrıca arkaya yerleştirilmiş elektrik kontrollü diferansiyel kilidi, klasik mekanik olanlara göre çok daha büyük kontrol imkanı tanıyor. Bu sistem çoklu disk kavraması ve iki tane itiş yüzüğünden oluşuyor. Çoklu diskli kavrama mekanizması torku tekerleklere çok daha kontrollü aktarırken, virajlarda içeride kalan tekerleğin gereksiz patinaj çekmesini engelliyor. Çok yüksek hızlarda bile aracın kontrolünü kaybetmesini engelleyen bu sistem, sürüş zevkini bambaşka bir boyuta taşıyor.

Mercedes-AMG bu yeni teknolojisi hakkında kısa bir video yayınladı. İyi seyirler.

Onur KALENDER

1985 doğumluyum. Otomobillere olan sevdam ilk hatırladığım otomobil olan Volvo 360 ile başladı. Geceler boyu uykusuz otomobil dergilerini ezberlemem, kendi tasarımlarımı yapmam ve son olarak da otopark ailesine katılmamla devam ediyor.

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. Başlıktaki “de”‘nin ayrı değil, bitişik olması gerekli. “Dahi” anlamı yok başlıkta.

  2. Selamün aleyküm abi elektrik kontrollü diferansiyel i anlatirsan çok iyi olur projem varda iyi günler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu